• Business

    Γιώργος Οικονόμου – Γιάννης Κούστας: Η ισχύς εν τη ενώσει

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου βγήκε για… χριστουγεννιάτικα ψώνια και αγόρασε 5,4 εκατομμύρια επιπλέον μετοχές της Danaos Shipping, συμφερόντων του Γιάννη Κούστα, έναντι 14,58 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

    Με την κίνηση αυτή, ο Γ. Οικονόμου, που είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Danaos από το 2010, αυξάνει το μερίδιό του στο 19,69% της εταιρείας, που αντιστοιχεί σε 21,61 εκατομμύρια μετοχές. Η συνολική του συμμετοχή στην Danaos ανέρχεται στα 58,4 εκατομμύρια δολάρια, με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της εταιρείας.

    Βασικός μέτοχος της Danaos παραμένει φυσικά ο Γιάννης Κούστας, που κατέχει πάνω από τα δύο τρίτα των μετοχών, με συνολική αξία 183,1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μικρότερα μερίδια κατέχουν μεταξύ άλλων η Morgan Stanley, η Neuberger Berman και το νούμερο 2 της εταιρείας, Ηρακλής Προκοπάκης.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι τα έσοδα της ναυτιλιακής εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο του 2016 ήταν σημαντικά μειωμένα, λόγω της κατάρρευσης του κολοσσού Hanjin Shipping, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε πρόσφατα. Ειδικότερα, η Danaos κατέγραψε στο γ’ τρίμηνο καθαρές ζημίες 8,4 εκατ. δολαρίων, έναντι καθαρών κερδών 42,1 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο του 2015.

    Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Danaos ανήλθαν στο γ’ τρίμηνο του έτους στα 22,8 εκατομμύρια δολάρια (0,21 δολάρια ανά μετοχή), έναντι 43,8 εκατομμυρίων δολαρίων (0,40 δολάρια ανά μετοχή) στο τρίτο τρίμηνο του 2015, λόγω της έκθεσης της εταιρείας στην Hanjin Shipping (15,8 εκατ. δολάρια), της ζημίας από την πώληση χρεογράφων της HMM (12,9 εκατ. δολάρια), και των μη πραγματοποιηθέντων εσόδων από παράγωγα (1,6 εκατ. δολάρια).

    Επιπλέον, τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο 2016 διαμορφώθηκαν στα 80,4 εκατ. δολάρια, έναντι 110,5 εκατ. δολαρίων στο εννεάμηνο του 2015.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Monte dei Paschi: «Πρώτα bail-in, μετά διάσωση από το κράτος» λέει ο Ντάισλεμπλουμ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμος Μαντζούνης (Alpha Bank): Πώς θα στηρίξω τους νέους επιχειρηματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χρυσικός: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 50 εκατ. από την Παγκόσμια Τράπεζα για τη Grivalia



    ΣΧΟΛΙΑ