• Business

    Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά. Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Mικτή εικόνα εμφάνισαν οι τιμές στη ναυλαγορά και συγκεκριμένα στα πλοία υγρού φορτίου την εβδομάδα 20-24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ναυτιλιακούς αναλυτές, η περιορισμένη κινητικότητα που παρατηρήθηκε στην αγορά σε πλοία τύπου VLCC σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό διαθέσιμου τονάζ οδήγησαν τις τιμές των ναύλων σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε πτώση 9% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στα $ 24,768 ημερησίως.

    Έλλη Πατέρα
    Έλλη Πατέρα

    SUEZMAXES

    Παρά τον περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων πλοίων που παρατηρήθηκε στην περιοχή της δυτικής Αφρικής η ανάλογη ζήτηση δεν ήταν επαρκής για να οδηγήσει τις τιμές των ναύλων σε υψηλότερα επίπεδα.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων υποχώρησε 6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στα $ 13,353 ημερησίως.

    AFRAMAXES

    Παρά την έντονη δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στην αγορά προς το τέλος της εβδομάδας στις περιοχές της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας οι τιμές των ναύλων στην διαδρομή Baltic-UKC υποχώρησαν σε WS97.5 από WS115 που είχαν βρεθεί τις προηγούμενες μέρες.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε πτώση 4% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στα $ 17,431 ημερησίως.

    LR/MR

    Στην Μέση Ανατολή η εικόνα της αγοράς των LR2 και LR1 παρέμεινε βελτιωμένη όμως στη συνέχεια το κλίμα άλλαξε με τις τιμές των ναύλων στην διαδρομή Gulf-Japan να υποχωρούν σε WS115 και WS120 αντίστοιχα.

    Στον αντίποδα, η αγορά των MR στην Ασία παρέμεινε σχετικά σταθερή με τις τιμές των ναύλων και στις δυο διαδρομές από Σιγκαπούρη προς Ανατολική Αυστραλία και από τα δυτικά παράλια της Ινδίας προς Ιαπωνία να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα.

    Στην περιοχή του κόλπου Αμερικής η έντονη κινητικότητα στην αγορά των MR στήριξε τις τιμές των ναύλων κυρίως για ταξίδια επιστροφής προς Βόρεια Θάλασσα.

    Ο καθαρός μέσος όρος ημερησίων εσόδων στα MR παρουσίασε άνοδο 11% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στα $ 9,150 ημερησίως.

    Dirty products

    Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, πολύ καλή χαρακτηρίζεται η αγορά την εβδομάδα που πέρασε στις περιοχές της Βόρειας Θάλασσας και της Μεσογείου με τις τιμές των ναύλων σε όλες τις διαδρομές να βελτιώνονται αισθητά.

    Αντίστοιχη και η εικόνα για την αγορά στην περιοχή της Καραϊβικής με τις τιμές των ναύλων στην διαδρομή Caribs-USGulf να ανεβαίνει σε WS140.

    Ο μέσος όρος ημερησίων εσόδων παρουσίασε άνοδο 26% σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες στα $ 11,434 ημερησίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Επέκταση με κέρδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για την αγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το κόλπο των ναυπηγείων για να προσελκύσουν νέες παραγγελίες αποδίδει καρπούς



    ΣΧΟΛΙΑ