• Business

    Στα 80 εκατ. ευρώ το deal εξαγοράς του Metropolitan από το fund CVC Capital Partners

    Σπυρίδης Metropolitan

    Δημήτρης Σπυρίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Περσεύς Υγειονομική Έρευνα»


    Στα 80 εκατ. ευρώ – ή αλλιώς στα 28 ευρώ ανά μετοχή – αναμένεται να ανέλθει το τίμημα της εξαγοράς του πλειοψηφικού ποσοστού (της τάξεως άνω του 70%) της εταιρείας «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα», που έχει στην κατοχή της το νοσοκομείο Metropolitan, από το fund CVC Capital Partners.

    Η τελική ανακοίνωση της συμφωνίας αναμένεται να γίνει μέσα στην ημέρα, ωστόσο, οι συζητήσεις πάνε και έρχονται εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που οι διοίκηση του Metropolitan προσπαθούσε «με νύχια και με δόντια» να κρατήσει μυστική την πώληση.

    Την ανακοίνωση για την εξαγορά είχε «προαναγγείλει» την Πέμπτη (9 Μαρτίου) ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη επένδυση στο χώρο της Υγείας».

    Το Metropolitan Hospital του Ομίλου ΠΕΡΣΕΥΣ Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε. ιδρύθηκε το 2001. Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση ανήλθε το 2015 στα 101,6 εκατ. ευρώ, έναντι 84,1 εκατ. το 2014. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στο τέλος του 2015 έφταναν τα 86,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός ήταν 33 εκατ. ευρώ.

    Το fund CVC Capital Partners έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για εξαγορές και δραστηριοποίηση στον κλάδο της περίθαλψης και πρόσφατα συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική Pension Insurance Corp. Group έναντι του ποσού των 18,4 δισ. στερλινών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: The Wise Man: Πώς ο Δημήτρης Σπυρίδης του Metropolitan έβγαλε σε ένα χρόνο κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μεγάλες business του Γιώργου Περιστέρη (ΓΕΚ Τέρνα) στο αεροδρόμιο της Κρήτης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς είδαν οι Financial Times την τοποθέτηση του Χρήστου Μεγάλου στην Τράπεζα Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ