• Business

    Π. Λιβανός: Τριπλό τζακ-ποτ κερδοφορίας για τον εφοπλιστή

    Πήτερ Λιβανός GasLog ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Partners


    Τα αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο του έτους ανακοίνωσε η ναυτιλιακή GasLog Ltd., της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός, όπου μεταξύ άλλων, παρουσίασε αξιοσημείωτη αύξηση στα κέρδη της, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα σχέδια για μια ακόμη πιθανή πώληση πλοίου στη θυγατρική της, GasLog Partners, μετά από την επιτυχημένη πώληση του GasLog Seattle για το εντυπωσιακό ποσό των 189 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, τα κέρδη της ναυτιλιακής κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016 αυξήθηκαν σχεδόν εις τριπλούν και διαμορφώθηκαν στα 46,42 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών ύψους 18,23 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Ωστόσο, για το σύνολο του 2016 τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 28,05 εκατ. δολ., έναντι 53,7 εκατ. δολ. για το σύνολο του 2015.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 παρουσίασαν αύξηση και διαμορφώθηκαν στα 85,4 εκατ. δολάρια, έναντι EBITDA ύψους 69,2 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Για το σύνολο του έτους τα EBITDA κυμάνθηκαν στα 302,4 εκατ. δολ., έναντι EBITDA ύψους 263 εκατ. δολ. που είχαν κυμανθεί το 2015.

    Τα κέρδη ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 διαμορφώθηκαν στα 0,36 δολάρια, έναντι κερδών ανά μετοχή ύψους 0,04 δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Μετά τις προσαρμογές, αυτά διαμορφώθηκαν στα 0,02 για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, μόλις 5 σεντς κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Paul Wogan, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ανέφερε ότι, παρά τη μεταβλητότητα που χαρακτήρισε την αγορά, το τελευταίο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα ισχυρό και η GasLog κατόρθωσε να εφαρμόσει τη στρατηγική της καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016.

    Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Wogan, «κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2017, προγραμματίζουμε μια ακόμη πώληση πλοίου μας στη θυγατρική GasLog Partners, κίνηση που θα ενισχύσει περαιτέρω με πρόσθετα κεφάλαια τη ρευστότητά μας. Το γεγονός αυτό, συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων κινήσεων που έλαβαν χώρα (π.χ. συνεργασία με τη Gastrade) τη χρονιά που έφυγε, τοποθετεί την εταιρεία σε στρατηγική θέση ώστε να εκμεταλλευτεί όποιες ευκαιρίες προκύψουν, δεδομένου ότι η αγορά LNG θα ισορροπήσει», προσθέτοντας μάλιστα ότι το 2017 θα είναι μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για τη GasLog και τους μετόχους της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πέντε σημαντικότερες ειδήσεις στη ναυτιλία τώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θ. Βενιάμης: Θα το πάρει το καράβι;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα χέρια της Berenberg ελληνικά ναυτιλιακά δάνεια της RBS



    ΣΧΟΛΙΑ