• Ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός: Παραλαβή νέου πλοίου και 12ετής ναύλωση στην JERA

    Peter Livanos- Πρόεδρος Gaslog

    Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος Gaslog


    Η ναυτιλιακή GasLog Ltd. συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, παρέλαβε το χωρητικότητας 180,000 cbm πλοίο μεταφοράς LNG, GasLog Wales. 

    Το πλοίο ξεκίνησε αμέσως τη 12ετή ναύλωση του στην κορυφαία ιαπωνική εταιρεία του κλάδου LNG, JERA.  Πρόκειται για μία συμφωνία που είχε ανακοινώσει η GasLog τον Μάρτιο 2019, χωρίς να γίνει γνωστό το ύψος των ναύλων. Ωστόσο, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή αυτό διαμορφώνεται με βάση το μέσο όρο των ναύλων και αναμένεται να εξασφαλίσει σημαντικές αποδόσεις για τους μετόχους της ναυτιλιακής.

    Ο CEO της εταιρείας Paul Wogan, με αφορμή την παραλαβή και ναύλωση του νεότευκτου σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω την παράδοση του GasLog Wales και την έναρξη της 12ετούς ναύλωσής του στην JERA, που θεωρείται από τους μεγαλύτερους αγοραστές LNG παγκοσμίως. Πρόκειται για το δεύτερο από τα επτά πλοία που θα παραλάβουμε έως το τρίτο τρίμηνο του 2021, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου 145 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον EBITDA που θα αποτυπωθούν σταδιακά στα μεγέθη μας μόλις ολοκληρωθούν οι παραδόσεις. Θέλω να ευχαριστήσω το πλήρωμα, την ομάδα της ιστοσελίδας και το προσωπικό της ξηράς, καθώς και τους συνεργάτες μας στη Samsung για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους στην παράδοση του GasLog Wales με ασφάλεια και σύμφωνα με τον αρχικό προϋπολογισμό, παρά τις πολλές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας”.

    Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο που παραλαμβάνει η εταιρεία το τελευταίο δίμηνο, αφού από τις αρχές Απριλίου στο στόλο της προστέθηκε το χωρητικότητας 180,000 cbm πλοίο μεταφοράς LNG, GasLog Windsor, ενώ άμεσα τέθηκε σε ισχύ και η συμφωνία επταετούς ναύλωσης του από την Centrica.

    Σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση του Paul Wogan, μόλις η GasLog παραλάβει όλα τα νεότευκτα πλοία της τότε το 60% του άμεσα ιδιόκτητου στόλου της  θα αποτελείται από σύγχρονα πλοία με πολυετείς συμφωνίες ναύλωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ