• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Διπλή επιτυχία για τη GasLog. Οι νέες συμφωνίες

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Στην παραγγελία δύο πλοίων μεταφοράς LNG προχώρησε η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, μετά από τις δύο νέες συμφωνίες ναύλωσης που υπέγραψε με την αμερικανική εταιρία Cheniere Energy.

    Έχοντας εξασφαλίσει συμβάσεις διάρκειας επτά ετών, η GasLog αναμένεται να παραλάβει τα νεότευκτα HN 2300 και HN 2301, χωρητικότητας 174,000 cbm, που θα κατασκευαστούν στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεια Samsung Heavy Industries, στο τέλος του 2020.

    Παρά το γεγονός ότι η GasLog δεν αποκάλυψε το τίμημα της νέας παραγγελίας, νωρίτερα η Samsung είχε αποκαλύψει ότι υπέγραψε νέα συμφωνία για δύο μεταφορείς LNG, συνολικής αξίας 368 εκατ. δολ.

    Όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, οι τιμές των ναύλων διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των μέσων τιμών που ισχύουν στην αγορά και αναμένεται να αποφέρουν αποδόσεις σύμφωνες με τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνει η οικονομική στρατηγική της. Παράλληλα, η GasLog έκανε γνωστό ότι η συμφωνία με την Cheniere περιλαμβάνει και την option για τη ναύλωση ενός ή δύο επιπλέον νεότεκτων πλοίων από την αμερικανική εταιρία.

    Σχολιάζοντας τις νέες κινήσεις της ναυτιλιακής ο CEO της GasLog, Paul Wogan, επισήμανε: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω μια ακόμη σημαντική συμφωνία που κλείσαμε με την Cheniere, έναν σημαντικό συνεργάτη μας με ηγετική θέση στη βιομηχανία εξαγωγών LNG των ΗΠΑ. Η απόφαση της Cheniere να συνεργαστεί με την GasLog αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να παρέχουμε διαφοροποιημένη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, βασισμένη στην παροχή άριστων υπηρεσιών, με μεγάλη ασφάλεια. Συνεχίζουμε την επέκταση του στόλου μας με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλοία που υποστηρίζονται από μακροπρόθεσμες συμβάσεις, ενώ παράλληλα διαφοροποιούμε την πελατειακή μας βάση. Προβλέπουμε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω αύξηση της δυναμικής μας σε πλοία, προκειμένου να καλυφθεί η προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης στην αγορά LNG και να διατηρήσουμε την ικανότητά μας για αύξηση του μεριδίου αγοράς μας, με ελκυστικές αποδόσεις.”

    Σημειώνεται ότι πριν από τη νέα συμφωνία, το βιβλίο παραγγελιών της GasLog περιλάμβανε πέντε υπό κατασκευή πλοία, δύο εκ των οποίων παρήγγειλε εντός του 2018.

    GasLog Λιβανός

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Κούστας: Δύο τράπεζες κατέχουν το 38% της Danaos. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  To deal ελληνικής ναυτιλιακής που δίνει νέα πνοή στην αγορά scrap

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Αγγελικούσης: Γιατί η Maran Gas κάνει ένα βήμα πίσω από τα FSRU



    ΣΧΟΛΙΑ