• Business

    Π. Λιβανός: Στηρίζει την εταιρεία του με αγορά ομολόγων

    Πήτερ Λιβανός GasLog ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Partners


    Η ναυτιλιακή GasLog Ltd., της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά ομολόγων συνολικής αξίας 250 εκατ. δολαρίων, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχει και ο ίδιος μέσω εταιρείας συμφερόντων του.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική έγγραφη δήλωση στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη GasLog, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από τη δημόσια προσφορά των συνολικής αξίας 250 εκατ. δολ. νέων ομολόγων – τα οποία έχουν ημερομηνία λήξης το έτος 2024 – για την αποπληρωμή του χρέους της αλλά και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η πρόθεση της διοίκησης να διαθέσει μέρος των εσόδων για κεφάλαιο κίνησης.

    Ακόμη, ως ανάδοχοι της διαδικασίας έχουν οριστεί οι εταιρείες StifelNicolaus & Company Inc., αλλά και η DNB Markets Inc., ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμη ο ρυθμός εκταμίευσης των νέων ομολόγων.

    Λιβανός

    Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι ο κ. Λιβανός αναμένεται – εκτός απροόπτου – να συμμετάσχει και ο ίδιος στη δημόσια προσφορά και να προχωρήσει στην εξαγορά ομολόγων αξίας 10 εκατ. δολαρίων, μέσω της εταιρείας συμφερόντων του Blenheim Holdings.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η GasLog παρουσίασε αξιοσημείωτη αύξηση στα κέρδη της, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα σχέδια για μια ακόμη πιθανή πώληση πλοίου στη θυγατρική της, GasLog Partners, μετά από την επιτυχημένη πώληση του GasLog Seattle για το εντυπωσιακό ποσό των 189 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, τα κέρδη της ναυτιλιακής κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016 αυξήθηκαν σχεδόν εις τριπλούν και διαμορφώθηκαν στα 46,42 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών ύψους 18,23 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Ωστόσο, για το σύνολο του 2016 τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 28,05 εκατ. δολ., έναντι 53,7 εκατ. δολ. για το σύνολο του 2015.

    Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Paul Wogan, «κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2017, προγραμματίζουμε μια ακόμη πώληση πλοίου μας στη θυγατρική GasLog Partners, κίνηση που θα ενισχύσει περαιτέρω με πρόσθετα κεφάλαια τη ρευστότητά μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: Κέρδη με το «ζόρι» – Άνοδος της μετοχής κατά 6,7%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Με νεότευκτα πλοία η είσοδος της Dynagas στην αγορά των FSRU

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΝΕΚ: Προχωράει σε έκδοση ομολογιακού δανείου 22 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ