• Business

    Ντανιέλ Νουί: Τα κόκκινα δάνεια η σημαντικότερη πρόκληση για τις τράπεζες

    Νουί

    Ντανιέλ Νουί, Επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Danièle Nouy


    Την αισιοδοξία της για την αντιμετώπιση της πρόκλησης των των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τη συνδρομή του νέου νομικού πλαισίου που αναμένεται να τεθεί εν ισχύ διατύπωσε η Ντανιέλ Νουί, η οποία είχε στη διάρκεια της ημέρας συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα και με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

    Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τονίζει με δήλωσή της η επικεφαλής του SSM.

    Όπως αναφέρει η κυρία Νουί:

    «Είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής μου στην Ελλάδα. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης.

    Τώρα, η μείζων πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντανιέλ Νουί: Να φύγουν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου από τα Δ.Σ. των τραπεζών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το υπ. Πολιτισμού διαψεύδει την Independent: Δεν υπάρχει καμία πρόταση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Σόιμπλε: Προτρέπει τον Ντράγκι να αυξήσει τα επιτόκια στην Ευρώπη για… χατίρι της Γερμανίας



    ΣΧΟΛΙΑ