• Business

    JetOil: Δεκτή η αίτηση για προσωρινή προστασία, εν όψει της εξαγοράς από τους Ρώσους

    Jetoil


    Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής προστασίας, την οποία κατέθεσε η Mamidoil-JetOil στις 14 Φεβρουαρίου. Με την απόφαση αυτή απαγορεύεται έως τις 24 Μαρτίου κάθε ενέργεια που θα μεταβάλει τη νομική και πραγματική κατάσταση των περιουσιακών της στοιχείων. Για την απόφαση είχαν συναίνεσε και οι πιστωτές της εταιρείας που κατέχουν τουλάχιστον το 20% των απαιτήσεων της JetOil.

    Από την απόφαση του δικαστηρίου εξαιρούνται παρατάσεις ή ανανεώσεις μισθώσεων που έχουν συναφθεί έως το τέλος του 2016.

    Παράλληλα, η εταιρεία Cetracore Energy, με έδρα τη Βιέννη, προσκόμισε proof of funds, εν όψει της εξαγοράς της JetOil, που δρομολογείται από τον Ρωσικό κρατικό πετρελαϊκό όμιλο της Rosneft. Η Rosneft μετέχει με 19,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της Cetracore Energy, ενώ το 80,1% κατέχει η  UFG Europe Holdings.

    Το σχέδιο του Ρωσικού ομίλου προβλέπει την μεταβίβαση των βασικών περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil, τα οποία θα μεταβιβαστούν σε νέα εταιρεία που θα ελέγχεται από τη Cetracore Energy στο 100%. Στην εταιρεία θα περάσει και το ανεξόφλητο μέρος των δανείων και των υπόλοιπων χρεών της εταιρείας.

    Οι Ρώσοι έχουν «βάλει στο μάτι» είναι να αποκτήσουν ειδικότερα των εγκαταστάσεων της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με δεξαμενές χωρητικότητας 220.000 τόνων, που αντιστοιχούν στο 14% της συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας της χώρας για καύσιμα και από εκεί διακινούνταν προ κρίσης ετησίως 2 εκατ. κυβικά καυσίμων, σημαντικό κομμάτι των οποίων αφορούσε σε εξαγωγές στα Βαλκάνια. Για την απόκτησή τους οι Ρώσοι προσφέρουν 130 εκατ. ευρώ (η αξία των εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι υπολογίζονται σε 110 εκ. ευρώ.)

    Στόχος των εμπλεκόμενων μερών είναι να έχει επιτευχθεί η συμφωνία και η συναίνεση της πλειοψηφίας των πιστωτών έως τις 24 Μαρτίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Grivalia: Ποιο το μέρισμα που προτείνει η διοίκηση για τη χρήση 2016

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νάσος Ζαρκακλής: Τα νέα επεκτατικά σχέδια της WIND. Ξεκινάει την συνδρομητική τηλεόραση
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο όμιλος Παντελιάδη (my market) γίνεται πολυεθνικός. Όλες οι εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ