• Business

    Bill Gates: Για την ανάπτυξη εμβολίου θα χρειαστούν από 9 μήνες έως 2 χρόνια

    Bill Gates


    Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates, ψάχνει για να βρει το εμβόλιο το οποίο θα μπορέσει να νικήσει τον κορονοϊό, και για αυτό τον σκοπό διοχτεύει εκατοντάδεις εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός εμβολίου μέσω του φιλανθρωπικού του οργανισμού, Bill & Melinda Gates Foundation.

    Ο οργανισμός έχει μέχρι στιγμής δωρίσει 250 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού και σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Gates σκοπεύει να αφιερώσει όλους του τους πόρους στην πανδημία.

    Ο Gates σε ένα κείμενο που δημοσίευσε την Πέμπτη έγραψε ότι ένα εμβόλιο είναι πιθανό να χρειαστεί περίπου 18 μήνες για να αναπτυχθεί, αν και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να χρειαστεί από 9 μήνες το λιγότερο έως και δύο χρόνια».

    «Έως τις 9 Απριλίου, υπήρχαν 115 διαφορετικά υποψήφια εμβόλια για τον Covid-19 στο στάδιο της ανάπτυξης», έγραψε ο Gates. «Θεωρώ ότι εξ αυτών 8 έως 10 μοιάζουν ιδιαίτερα υποσχόμενα».

    O Gates είπε ότι τα υποσχόμενα εμβόλια «ακολουθούν ποικίλες προσεγγίσεις για την προστασία του οργανισμού από τον κορονοϊό», και συνέχισε εξηγώντας πώς υπάρχουν δύο βασικά είδη εμβολίων: τα αδρανοποιημένα και τα ζωντανά.

    Τα αδρανοποιημένα εμβόλια περιέχουν μια νεκρή έκδοση του παθογόνου, ενώ τα ζωντανά περιέχουν μια μικρότερη αλλά ζωντανή δόση αυτού.



    ΣΧΟΛΙΑ