• Business

    Bενέτη: Νέο concept καταστήματος στο κτίριο Μπάγκειον στην Πλατεία Ομονοίας

    • NewsRoom

    Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, επικεφαλής Βενέτη


    Επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον χώρο της εστίασης η εταιρεία «Βενέτη» λανσάροντας το νέο concept καταστήματος VENETI GREAT στο ιστορικό κτίριο Μπάγκειον στην Ομόνοια.

    Η εταιρεία Βενέτη, που παραδοσιακά δραστηριοποιείται στο χώρο της αρτοποιείας και της ζαχαροπλαστικής, δημιουργεί ένα εστιατόριο ταχείας εστίασης. Μετά το ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο ΝΕΟΝ που από το 2013 συνέβαλε στην αναζωπύρωση της επιχειρηματικής κίνησης της περιοχής, η εταιρεία παραμένει συνεπής στη στρατηγική της απόφαση να επενδύει στην αναστήλωση, συντήρηση και λειτουργία ιστορικών κτηρίων υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας στο κέντρο της Αθήνας, με μία νέα επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ.

    Το νέο VENETI GREAT αποτελεί το «πιλοτικό» μοντέλο καταστήματος που ανέπτυξε η εταιρεία προκειμένου να εξάγει ένα concept με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις στο εξωτερικό και ειδικότερα στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ και των αραβικών χωρών.

    Δέκα διαφορετικά concept εστίασης της Βενέτη

    Λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00 έως τις 21.00 ενώ πραγματοποιεί διανομή μέσω των εταιρειών e-food και wolt. Ουσιαστικά είναι ως ένας πολυχώρος γεύσεων Shop in Shop που στεγάζει δέκα διαφορετικά concept εστίασης. Συγκεκριμένα:

    Souvlaki: το κλασικό ελληνικό σουβλάκι σε όλες του τις παραλλαγές, δια χειρός του σεφ Ηλία Σκουλά αλλά και ο γύρος σε τρεις εκδοχές : σμυρνέϊκος (από μοσχάρι), πολίτικος (από χοιρινό) και γύρος από κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι, λεμόνι και πάπρικα, μια παλιά συνταγή από την Καππαδοκία.

    Pasta2Go: ένα concept φτιαγμένο για τους καταναλωτές που λατρεύουν τα φρέσκα ζυμαρικά. Ο καταναλωτής επιλέγει το ζυμαρικό και τη σάλτσα της αρεσκείας του και σε λίγα λεπτά μπορεί να απολαύσει ένα αυθεντικό πιάτο ζυμαρικών.

    Pizza Mia: ένα concept για τους απαιτητικούς καταναλωτές πίτσας.

    Meals Veneti: o σεφ Ηλίας Σκουλάς δημιουργεί εμπνευσμένα μαγειρευτά πιάτα ημέρας, με βάση απολαυστικές συνταγές της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.

    Fresh Day: το concept περιλαμβάνει σαλάτες και μεγάλη ποικιλία σάντουιτς ημέρας με γεύσεις ελληνικές, ευρωπαϊκές ή βασισμένες στη μεσογειακή διατροφή.

    Christiano V: κορυφαίες δημιουργίες patisserie με την ιταλική υπογραφή CRISTIANO V.

    Cremeria: το νέο concept καταστήματος γαλακτοπωλείου που άνοιξε πρόσφατα στην Κηφισιά, λειτουργεί στο VENETI GREAT ως σημείο shop in shop, προσφέροντας στον καταναλωτή παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με κύριο συστατικό το φρέσκο γάλα.

    Green: ολόφρεσκοι χυμοί και smoothies φρούτων για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.

    Umberto Senso και Cafe Veneti: τα δύο concept προσφέρουν εξαιρετικές ποιότητες καφέ, εισαγόμενες από το ιταλικό βορρά και απευθύνονται σε απαιτητικούς λάτρεις των ροφημάτων καφέ.

    Veneti Bakery: με τα καλύτερα προϊόντα αρτοποιϊας και ζύμης.

    Η αρχιτεκτονική του κτιρίου

    Η αναβίωση του ισόγειου χώρου αποτελεί μία δράση της εταιρείας Βενέτη που έχει στόχο την προαγωγή του πολιτισμού μέσα από την αναβίωση ενός σπουδαίου δείγματος Αθηναϊκής αρχιτεκτονικής το οποίο κοσμεί εδώ και 120 χρόνια την πλατεία Ομονοίας.

    Με όραμα και στρατηγική τη διατήρηση και επαναλειτουργία ιστορικών κτιρίων, η εταιρεία δημιούργησε το 2013 το ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο ΝΕΟΝ με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτιρίου.

    Με το VENETI GREAT στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, στόχος της εταιρείας είναι να προβάλλει την ιστορία και τη μοναδική αισθητική του κτιρίου, μέσα από την αποκάλυψη και ανάδειξη στοιχείων της αρχιτεκτονικής του δομής που είχαν καλυφθεί από προηγούμενες παρεμβάσεις.

    Κύριο μέλημα ήταν η αποκάλυψη, αποκατάσταση και συντήρηση όλων των τοιχογραφιών και οροφογραφιών, παρά τις αλλοιώσεις και τους επιχρωματισμούς που δέχτηκαν μεταγενέστερα.

    Το έργο επιμελήθηκε η ομάδα συντήρησης έργων τέχνης της κυρίας Γεωργίας Παραθύρα, με τεχνικό και επιστημονικό υπεύθυνο τον κύριο Νικόλαο Μαρκοζάνη. Το γραφείο Baourakis Design Studio ανέλαβε το σχεδιασμό του χώρου με κύριο γνώμονα τον σεβασμό και την ανάδειξη αυτών των ιστορικών ευρημάτων, καθιστώντας τα πρωταγωνιστή ενός θεατρικού σκηνικού αναλλοίωτου στον χρόνο. Η επιλογή των υλικών, χρωμάτων και υφών είχε ένα και μοναδικό σκοπό: τη διακριτική παρουσία τους στον χώρο ικανοποιώντας παράλληλα τις ανάγκες λειτουργίας του καταστήματος

    Διαβάστε επίσης:

    Φούρνοι Βενέτη: Οργή Μονεμβασιώτη για τις ανατιμήσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ