• Business

    Φούρνοι Βενέτη: Οργή Μονεμβασιώτη για τις ανατιμήσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Απόλλων Σμύρνης

    Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Απόλλων Σμύρνης


    Υπερβολικές και αδικαιολόγητες ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες που χρεώνονται στην εταιρεία από κάποιους εκ των προμηθευτών, διαπιστώνει το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Βενέτη», Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

    Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μονεμβασιώτης, με έγγραφό του πριν από μερικές μέρες ζητά σε περιπτώσεις αδικαιολόγητων ανατιμήσεων που έγιναν μέσα στο 2021, για τα ποσά αυτά, να εκδοθούν αντίστοιχα πιστωτικά τιμολόγια. Οι διαφορές που προκύπτουν, όπως  σημειώνει ο κ. Μονεμβασιώτης θα συμψηφίζονται στο τέλος κάθε μήνα με την αξία των πρώτων υλών που θα προμηθεύεται η εταιρεία στο μέλλον, μέχρι την απόσβεση των ανατιμήσεων.

    «Κατανοούμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά λόγω των ανατιμήσεων ορισμένων πρώτων υλών, θεωρούμε όμως, ότι οι ανατιμήσεις που χρεώνονται στην εταιρεία μας από κάποιους προμηθευτές μας υπερβαίνουν το μέτρο» τονίζει ο κ. Μονεμβασιώτης.

    Η κίνηση αυτή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Βενέτη φαίνεται πως γίνεται σε μία προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές των πρώτων υλών. Άλλωστε το πρόβλημα των ανατιμήσεων απασχολεί έντονα τόσο τον κλάδο της εστίασης όσο και γενικότερα την αγορά. Στελέχη από διάφορους κλάδους εκφράζουν μάλιστα την ανησυχία τους ότι το πρόβλημα τους επόμενους μήνες ίσως γίνει εντονότερο.

    Το έγγραφο στις 8 Οκτωβρίου 2021

    «Κύριοι,

    Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε να χρεώνονται στην εταιρεία μας ανατιμήσεις από τους προμηθευτές μας σε διάφορες πρώτες ύλες που μας προμηθεύουν.

    Κατανοούμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά λόγω των ανατιμήσεων ορισμένων πρώτων υλών, θεωρούμε όμως, ότι οι ανατιμήσεις που χρεώνονται στην εταιρεία μας από κάποιους προμηθευτές μας υπερβαίνουν το μέτρο.

    Κατόπιν αυτού σας γνωρίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπερβολικών αδικαιολόγητων ανατιμήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2021, θα πρέπει, για τα ποσά των ανατιμήσεων, να εκδοθούν από εσάς αντίστοιχα πιστωτικά τιμολόγια, σε συνεννόηση με το Οικονομικό Τμήμα της εταιρείας μας.

    Οι διαφορές θα συμψηφίζονται στο τέλος κάθε μήνα με την αξία των Α υλών που θα προμηθευόμαστε στο μέλλον μέχρι την απόσβεση των ανατιμήσεων».

    Διαβάστε επίσης:

    Τι συμβαίνει με τους χώρους εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης – Όλο το παρασκήνιο

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ