• Business

    AVE: Πράσινο φως στην ΑΜΚ €7 εκατ. με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων

    • NewsRoom
    ave


    Οι μέτοχοι της AVE ενέκριναν σήμερα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7 εκατ. ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων, που τέθηκε προς έγκριση στην τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης.

    Ειδικότερα, οι μέτοχοι ενέκριναν ομόφωνα και παμψηφεί την από 27.07.2023 Ειδική Έκθεση του Διοικητικού
    Συμβουλίου, που αφορά στην κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και αποφάσισαν την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

    Επίσης, ομόφωνα και παμψηφεί, αποφάσισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 7.000.000,00 €, με έκδοση 3.500.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, μετά δικαιώματος ψήφου, ονομαστικής αξίας 0,04 € εκάστη, με τιμή διάθεσης 2,00 € ανά μετοχή και την εισαγωγή των άνω μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Η διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης (2,00 €) και της ονομαστικής αξίας (0,04 €) των μετοχών θα αχθεί στο αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

    Οπως αναφέρει η εταιρεία, οι μέτοχοι αποφάσισαν η άνω αύξηση να πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων καταβολών βασικών μετόχων της Εταιρείας, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί έναντι μελλοντικών αυξήσεων.

    Σημειώνεται ότι οι εν λόγω καταβολές είχαν πραγματοποιηθεί έναντι μελλοντικών αυξήσεων και, συγκεκριμένα, η εκ των μετόχων STONEMAN HOLDINGS LTD είχε ήδη καταθέσει το ποσό των 1.067.000,00 € και η εκ των μετόχων DOSON INVESTMETNS COMPANY LIMITED είχε ήδη καταθέσει το ποσό των 5.933.000,00 €.

    Συνεπεία της αύξησης αυτής, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέλθει πλέον σε 6.891.912,12 €. Σε συνέχεια της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, οι μέτοχοι, ομόφωνα και παμψηφεί, αποφάσισαν τη σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

    Τέλος, οι μέτοχοι, ομόφωνα και παμψηφεί, αποφάσισαν την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ρυθμίσει όλα τα θέματα που αφορούν στην εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως και κάθε συναφούς με τα ανωτέρω θέματος, καθώς και τη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών και τις λοιπές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές.

    Διαβάστε επίσης

    Πόλεμος επιστολών Οικονόμου – Παληού: Τι απαντά η Performance Shipping στους υπαινιγμούς για την δομή διακυβέρνησης της

    Lidl: Μειώνει τις τιμές έως 35% σε περισσότερα από 200 προϊόντα

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε αγορές βρεφικών και παιδικών ειδών



    ΣΧΟΛΙΑ