• Business

    ΑΒΑΞ: H J&P Investments πούλησε το 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου

    Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος Ομίλου ΑΒΑΞ

    Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος Ομίλου ΑΒΑΞ


    Το 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου ΑΒΑΞ άλλαξε χέρια προ ολίγου. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Όμιλο το πακέτο των δυόμιση εκατομμυρίων μετοχών πωλήθηκε από την J&P Investments ενώ αγοραστές ήταν Έλληνες θεσμικοί. Ύστερα από αυτή τη συναλλαγή το ποσοστό της J&P Investments  στη μετοχική σύνθεση του Ομίλου ανέρχεται πλέον στο 22,07%.

    Όπως έχει ήδη διαρρεύσει η αξία του πακέτου των μετοχών ανήλθε στα 1,9 εκατομμύρια ευρώ με την τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται  στα 0,77 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η μετοχή διαπραγματευόταν στο ΧΑ   στα 0,85 λεπτά.  καταγράφοντας  αύξηση κατά 6,8%, καθώς χθες είχε κλείσει στα 0,8 ευρώ.

    Πλέον η μετοχική σύνθεση του κεφαλαίου του ΑΒΑΞ όσον αφορά τους μετόχους άνω του 5% διαμορφώνεται ως εξής

    • J&P Investments 22,07%
    • Μιτζάλης Κωνσταντίνος 16,31%
    • Χρήστος Ιωάννου 11,285%
    • Στέλιος Χριστοδούλου 8,532%
    • Κουβαράς Κωνσταντίνος 7,83%

    Σημειώνεται πως ο Όμιλος έχει μειοδοτήσει και υλοποιεί μία σειρά από σημαντικά έργα, αυξάνοντας έτσι το μερίδιο του στην αγορά, ενώ αναμένεται και η δημοπράτηση νέων έργων.

    Σε αυτά εντάσσονται η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό Αθήνας προς τον Πειραιά, η οποία αναμένεται να έχει παραδοθεί στο κοινό εντός του καλοκαιριού, η κατασκευή της Γραμμής 4 αξίας 1,2 δισ. ευρώ με την εκκίνηση των έργων να αναμένεται στις αρχές του 2023.

    Επιπλέον, ο Όμιλος έχει αναλάβει την Α΄Φάση των έργων υποδομών στο Ελληνικό αξίας 300 εκατ. ευρώ και ήδη έχει ξεκινήσει την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος ενώ είναι θέμα ημερών να στηθούν τα εργοτάξια για το σύνολο των έργων.

    Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η ΑΒΑΞ σε συνεργασία με τη Mytilineos έχει οριστεί ως προσωρινός ανάδοχος για το ΣΔΙΤ της Ανατολικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης (Flyover) αξίας 373 εκατ. ευρώ.

    Επιπρόσθετα η ΑΒΑΞ μαζί με την Ελλάκτωρ έχουν υπογράψει τη σύμβαση για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυττάλειας αρχικού προϋπολογισμού 320 εκατ. ευρώ

    Διαβάστε επίσης

    Στα εργοτάξια της Γραμμής 4 ο Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Καραγιάννης – Τι συζήτησαν με την Αττικό Μετρό και την ΑΒΑΞ

    Στα εργοτάξια της Γραμμής 4 ο Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Καραγιάννης – Τι συζήτησαν με την Αττικό Μετρό και την ΑΒΑΞ

    Dominique Senequier: Ποια είναι η ηγέτιδα του Fund Ardian που διεκδικεί την Αττική Οδό με την Ελλάκτωρ και τον ΑΒΑΞ



    ΣΧΟΛΙΑ