• Business

    ΑΒΑΞ: Δεν συναντηθήκαμε με τον Κύπρο Τσέντα της WADE ADAMS

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ΑΒΑΞ

    Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ΑΒΑΞ


    Εξώδικο σύμφωνα με το οποίο δεν επιβεβαιώνεται η συνάντηση που είχε ο CEO της εισηγμένης ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, με τον Kύπριο επιχειρηματία Κύπρο Τσέντα της WADE ADAMS, απέστειλε στο mononews.gr η διοίκηση της ΑΒΑΞ.

    Επιπρόσθετα στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, οι καθαρές χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας (καθαρός δανεισμός & leasing) του ομίλου ανήλθαν στα 379 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές και άλλες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις σε 371,5 εκατ. ευρώ.

    Η απάντησή μας

    Είναι γεγονός ότι στο εξώδικο της ΑΒΑΞ, οι νομικοί της εταιρείας υπερβάλλουν εαυτόν.

    Εμείς γράψαμε ότι έγινε μια συνάντηση μεταξύ του ιδιοκτήτη της WADE ADAMS Κύπρου Τσέντα και του CEO της ΑΒΑΞ κ. Κωνσταντίνου Μιτζάλη, κάτι που θα μπορούσε να διαψευστεί με ένα απλό δελτίο τύπου.

    Προφανώς οι νομικοί την δουλειά τους κάνουν.

    Το εξώδικο όμως αναφέρει επίσης ότι το δημοσίευμα παρουσιάζει την εταιρεία ως έρμαιο των γενικότερων αλλαγών που επικρατούν στο κατασκευαστικό κλάδο και φέρεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κ. Μιτζάλης βρισκόταν σε συζητήσεις με τρίτους υπονοώντας ότι σκοπός των συζητήσεων αυτών ήταν η πώληση της ΑΒΑΞ.

    Καταρχήν εδώ να διευκρινίσουμε ότι το δημοσίευμα του mononews.gr δεν εμφανίζει την εταιρεία ως έρμαιο καμίας εξέλιξης,  ούτε την εμφανίζει να πωλείται.

    Γράφαμε για ένα ραντεβού που οι ανταγωνιστές της ΑΒΑΞ, ζήτησαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της.

    Το ενδεχόμενο αυτό απορρίφθηκε αμέσως και η υπόθεση τέλειωσε εκεί.

    Από πουθενά δεν πρόκειται ότι οι βασικοί μέτοχοι της ΑΒΑΞ είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν.

    Το αντίθετο μάλιστα.

    Το αρνούνται κατηγορηματικά και αυτό είναι σαφές από το άρθρο μας.

    Εφόσον η εταιρεία διαψεύδει ότι έγινε η συνάντηση εμείς το μόνο που θα γράψουμε είναι το εξής: «Στις επιχειρήσεις υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται».

    Το εξώδικο της ΑΒΑΞ



    ΣΧΟΛΙΑ