• Business

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Και επίσημα τέλος στις διαπραγματεύσεις με Wade Adams για την πώληση της Άκτωρ

    • NewsRoom
    Χένρι Χόλτερμαν, βασικός μέτοχος ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Χένρι Χόλτερμαν, βασικός μέτοχος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Σε οριστικό τέλος  οδηγήθηκαν και επίσημα πλέον οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιρειών Wade Adams συμφερόντων του Κύπριου επιχειρηματία Κύπρου Τσέντα και της Adamas Group Limited συμφερόντων του Δημήτρη Κούτρα με τον Όμιλο της Ελλάκτωρ για τον κατασκευαστικό του βραχίονα την ΑΚΤΩΡ, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου.

    Γεγονός και το οποίο συνεπάγεται «πέναλτι» ύψους 5 εκατ. ευρώ για την πλευρά Κούτρα-Τσέντα μέσω της παρακράτησης της εγγυητικής επιστολής που είχε υποβάλει κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

    Οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και θα διαρκούσαν έως και τα τέλη του τρέχοντος του μήνα.

    Σύμφωνα με τις πηγές της αγοράς το τίμημα που είχε προτείνει το δίδυμο Κούτρα-Τσέντα ανερχόταν στα 160 εκατ. ευρώ ενώ υπήρχε συμφωνία για την εξαγορά να μη διενεργηθεί due diligence στην ΑΚΤΩΡ, αλλά ο έλεγχος να βασιστεί στις λογιστικές καταστάσεις του 9μηνου του 2022.

    Σημειώνεται πως το 50% του ποσού αυτού θα κατευθυνόταν για την ανάληψη μέρους των χρηματοδοτήσεων που έχει προσφέρει η Ελλάκτωρ στη θυγατρική της κατασκευαστική.

    Ενδιαφέρον φέρεται να είχε δείξει και η Intrakat με μεγαλύτερη προσφορά (περί τα 180 εκατ. ευρώ), αλλά πληροφορίες ήθελαν την εταιρεία να ζητάει να γίνει due dilligence, ενώ και ο Όμιλος της Ελλάκτωρ ήταν σκεπτικός λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο εταιριών για την επικράτηση στα δημόσια έργα.

    Όσον αφορά τη μορφή του deal η ΑΚΤΩΡ θα αναλάμβανε έργα για λογαριασμό της Ελλάκτωρ και κυρίως της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, η οποία θα παρέμενε στον Όμιλο.

    Το τελευταίο, ωστόσο, δηλαδή το μέλλον της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, φερόταν σύμφωνα με πηγές να ήταν και το «αγκάθι» στη σχέση μεταξύ των επίδοξων αγοραστών με τον Όμιλο, καθώς υπήρχε δαιδαλώδης σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ελέγχει το 18,9% της ΑΚΤΩΡ.

    Επίσης, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της σύμπλευσης δύο ξεχωριστών εταιριών όσον αφορά τα ΣΔΙΤ και τις παραχωρήσεις να είχε και περαιτέρω προβλήματα, όπως οι συμφωνίες στις τιμές για την υλοποίηση των έργων.

    Η επίσημη ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο

    Σε συνέχεια της από 30.01.2023 ανακοίνωσής της, η Εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία»), ανακοινώνει προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, την οριστική διακοπή των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited, για την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

    Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Διαψεύδει ρητά την πώληση της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ