• Business

    Αθανασία Κομνηνού: Η κόρη του εφοπλιστή που έγινε «πριγκίπισσα» της Αντιπάρου

    Αθανασία Κομνηνού

    Αθανασία Κομνηνού


    «Πριγκίπισσα» της Αντιπάρου ονομάζουν πλέον την Αθανασία Κομνηνού ντόπιοι επιχειρηματίες και πολίτες, μετά τη νέα εξαγορά που έκανε η κόρη του εφοπλιστή Αντώνη Κομνηνού.

    Η γνωστή στους τουριστικούς κύκλους, επιχειρηματίας, που ακολουθεί αυτόφωτη πορεία, μακριά από τις εφοπλιστικές… φουρτούνες, απέκτησε πρόσφατα το πασίγνωστο Beach House Antiparos του Ιάσονα Τσάκωνα, του επιχειρηματία ο οποίος με τις επενδύσεις του έκανε πασίγνωστη την Αντίπαρο.

    Η Αθανασία Κομνηνού, αγόρασε από την εταιρεία ακινήτων Oliaros το Beach House Antiparos το οποίο συνθέτει ένα δυναμικό τουριστικό δίδυμο με το πεντάστερο ξενοδοχείο «The Rooster». Παράλληλα, η Oliaros ανακοίνωσε ότι το εστιατόριο του ξενοδοχείου το αναλαμβάνει ο chef Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του Cookoovaya, του γνωστού εστιατορίου των Ιλισίων.

    Το Beach House, που βρίσκεται στην παραλία Απάντημα και διαθέτει μόλις 6 δωμάτια, θα υποδεχτεί τη νέα καλοκαιρινή σεζόν την 1η Ιουνίου.

    Ετσι η Αθανασία Κομνηνού γίνεται πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού για την Αντίπαρο διαθέτοντας το ξενοδοχείο «The Rooster», μαζί με το Beach House Antiparos, και προσφέροντας εξαιρετικές λύσεις στον λεγόμενο «ακριβό» τουρισμό, δηλαδή στους επισκέπτες που διαθέτουν υψηλά εισοδήματα.

    Ποια είναι η Αθανασία Κομνηνού

    Η Αθανασία Κομνηνού, κόρη του εφοπλιστή Αντώνη Κομνηνού, πήρε από μικρή το δικό της δρόμο, αποφεύγοντας να εμπλακεί με τα ναυτιλιακά.

    Ο πατέρας της είναι από τους πιο ισχυρούς εφοπλιστές, αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό και μια σπάνια συλλογή έργων τέχνης.

    Δραστηριοποιείται και στην αγορά των τάνκερ μέσω της εταιρείας Horizon Tankers που ίδρυσε το 2007. Διαθέτει 12 δεξαμενόπλοια, τέσσερα suezmax και οκτώ MR2.

    Ο εφοπλιστής γεννήθηκε στο Πειραιά αλλά κατάγεται από την Σύρο και προέρχεται από ναυτική οικογένεια.

    Στα τέλη του 1986 αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία στη ναυτιλία ιδρύοντας τον όμιλο Target και εστίασε στα πλοία ψυγεία, κίνηση που αποδείχθηκε αρκετά κερδοφόρα. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και στα containerships, ενώ αρκετά χρόνια μετά έκανε άνοιγμα και στα δεξαμενόπλοια, με την ίδρυση της Horizon Tankers.

    Η Αθανασία Κομνηνού επένδυσε στην Αντίπαρο φτιάχνοντας έναν χώρο φιλοξενίας, ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα προσέφερε πολυτέλεια στους επισκέπτες. Τον… Κόκορα σχεδίασε η αρχιτεκτονική ομάδα VOIS η οποία έφτιαξε 17 καταλύματα – σουίτες, βίλες και μικρές κατοικίες.

    Από μικρή έδειξε κλίση προς τον τομέα του τουρισμού. Η Αθανασία Κομνηνού σπούδασε interior design, εργάστηκε και ως δημοσιογράφος σε διεθνή τίτλο μόδας, μέχρι που άνοιξε το ξενοδοχείο στην Αντίπαρο, κοντά στο πολυτελές εξοχικό που διαθέτει η οικογένεια στην παραλία Λειβάδια.

    Η Αθανασία Κομνηνού στο γάμο της

    Το Rooster κατέλαβε μία θέση ανάμεσα στα 42 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου σύμφωνα με τα Hotel Awards 2022 του «National Geographic», ενώ μεγάλα διεθνή Μέσα όπως «Condé Nast» και «Financial Times» το έχουν σχολιάσει με διθυράμβους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθανασία Κομνηνού διατηρεί στενή φιλία και συνεργάζεται πλέον με την Σήλια Δραγούνη. Η σχεδιάστρια μόδας δημιούργησε μια μπουτίκ μέσα στο ξενοδοχείο της πρώτης.

    Η Αθανασία Κομνηνού, μέλος της «χρυσής» νέας γενιάς των παιδιών εφοπλιστών και επιχειρηματιών, παντρεύτηκε το 2009 στη Μύκονο.

    Ενας γάμος που άφησε εποχή αφού 1.500 καλεσμένοι, κατά κύριο λόγο VIP με πολυτελείς θαλαμηγούς, ήρθαν στο νησί των Ανέμων για την τελετή με τον τότε σύζυγό της Αθανασίας, τον Χάρη Σταματίου της οικογένειας Φωτιάδη από την Κύπρο. Η οικογένεια του επιχειρηματία είχε την παραγωγή μπίρας Carlsberg.

    Στην φανταχτερή δεξίωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εφοπλιστές όπως ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και άλλοι όπως η οικογένεια του Ανδρέα Τσαβλίρη, ο Γιάννης και η Ζελιάνα Φράγκου, ο Νίκος και η Νινέτα Βαφειά, η Νατάσα Λιακουνάκου κ.λπ.

    Ο γάμος τους κράτησε μόλις δύο χρόνια και καρπός του ήταν το κοριτσάκι τους.

    Η Κομνηνού είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Καρτάλη, απόγονο της οικογένειας που ίδρυσε τη σχολή Μωραϊτη.

    Αξίζει να σημειωθεί, όπως είχε αποκαλύψει ο Wiseman, η Αθανασία Κομνηνού πρωταγωνίστησε σε ένα γεγονός που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες.

    Ο πατέρας της, Αντώνης Κομνηνός παρέθεσε δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης με αφορμή τη λήξη της επιτυχημένης έκθεσης «Ν(Ο)ΗΜΑΤΑ» που είχε εγκαινιασθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ο εφοπλιστής ενώ είχε προσκαλέσει την τέως σύζυγο του Όλγα, ξαφνικά ειδοποίησε την κόρη τους, Αθανασία Κομνηνού, να πει στην μητέρα της να μην παρευρεθεί στην δεξίωση.

    Η κόρη του ζεύγους θεώρησε απρέπεια την συμπεριφορά του 80αρη εφοπλιστή και είπε στον πατέρα της «οκ, αφού δεν θέλεις να έλθει η μαμά δεν έρχομαι ούτε εγώ».

    Διαβάστε επίσης:

    Αντώνης Κομνηνός: Επιχειρεί αθόρυβα με 24 πλοία στη ναυτιλία αλλά και στον πολιτισμό

    Αντώνης Κομνηνός: Πωλήσεις bulkers από την Target Marine σε υψηλές τιμές



    ΣΧΟΛΙΑ