• Ναυτιλία

    Αντώνης Κομνηνός: Πωλήσεις bulkers από την Target Marine σε υψηλές τιμές

    • NewsRoom
    Αντώνης Κομνηνός

    Αντώνης Κομνηνός, εφοπλιστής


    Στην πώληση δύο bulkers του στόλου της προχώρησε, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η ναυτιλιακή Target Marine, συμφερόντων του εφοπλιστή Αντώνη Κομνηνού.

    Στο εβδομαδιαίο της report, η Banchero Costa αναφέρει ότι τα χωρητικότητας 63.000 dwt αδελφά φορτηγά πλοία Andros Island και Syros Island, που κατασκευάστηκαν το 2016 και 2015 αντίστοιχα, πουλήθηκαν στην συνολική τιμή των 52 εκατ. δολαρίων.

    Πρόκειται για τα δύο πιο σύγχρονα πλοία της εταιρείας και, αν η πώληση επιβεβαιωθεί, η ναυτιλιακή θα ανακτήσει σχεδόν όλα τα κεφάλαια που επένδυσε για την κατασκευή τους.

    Σύμφωνα με τη VesselsValue, η Target Marine είχε παραγγείλει τα bulkers προ δεκαετίας σε κινεζικό ναυπηγείο, στην τιμή των 26 εκατ. δολαρίων έκαστο.

    Εκτός από τα Andros Island και Syros Island, ναυλομεσιτικές πηγές είχαν συνδέσει στις αρχές του έτους την ναυτιλιακή με την πώληση ενός ακόμη πλοίου της, παλαιότερης κατασκευής, του χωρητικότητας 55.600 dwt supramax Advance (κατασκευής 2007).

    Ωστόσο, η συμφωνία δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ το πλοίο παραμένει στον στόλο της Target Marine, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    O Aντώνης Κομνηνός δραστηριοποιείται και στην αγορά των τάνκερ μέσω της εταιρείας Horizon Tankers που ίδρυσε το 2007. Διαθέτει 12 δεξαμενόπλοια, τέσσερα suezmax και οκτώ MR2.

    Ο εφοπλιστής γεννήθηκε στο Πειραιά αλλά κατάγεται από την Σύρο και προέρχεται από ναυτική οικογένεια.

    Στα τέλη του 1986 αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία στη ναυτιλία ιδρύοντας τον όμιλο Target και εστίασε στα πλοία ψυγεία, κίνηση που αποδείχθηκε αρκετά κερδοφόρα.

    Στη συνέχεια επεκτάθηκε στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και στα containerships, ενώ αρκετά χρόνια μετά έκανε άνοιγμα και στα δεξαμενόπλοια, με την ίδρυση της Horizon Tankers.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 373 ποντοπόρα πλοία ενώ με ελληνική σημαία ταξιδεύουν 496 πλοία

    Πάνος Ξενοκώστας: Έχουμε επενδύσει 45 εκατ. ευρώ στην Ελευσίνα – Δεν έχουμε πάρει στην ιδιοκτησία μας ακόμη ούτε το Νεώριο Σύρου

    Υπουργείο Ναυτιλίας: Δεν υιοθετούμε τα κίνητρα της Κύπρου για την προσέλκυση πράσινων πλοίων

     



    ΣΧΟΛΙΑ