• Architecture & Design

    The Rooster: Ένας διαφορετικός αλέκτωρ στην Αντίπαρο

    • NewsRoom


    Γαλήνη και ιδιωτικότητα. Το γαλάζιο του Αιγαίου από τη μία πλευρά και το καταπράσινο της φύσης από την άλλη. Αυτό είναι το σκηνικό που έχει συνθέσει η Αθανασία Κομνηνού της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας στο νέο συγκρότημα καταλυμάτων The Rooster (σ.σ. αλέκτωρ, κόκκορας ή, αν θέλετε, πετεινός, ελληνιστί) που δημιούργησε στο μικρό και άκρως γοητευτικό κυκλαδίτικο νησί της Αντιπάρου.

    Με τη μαγευτική εναλλακτική ομορφιά της, που πηγάζει από γνήσια κυκλαδικά στοιχεία και αρνείται πεισματικά να γίνει μία ακόμη Μύκονος, η Αντίπαρος ήταν για την κυρία Κομνηνού το ιδανικό τοπίο για να δημιουργήσει έναν χώρο φιλοξενίας που θα προσέφερε όλα όσα αναζητά ο ταξιδιώτης στις καλοκαιρινές του διακοπές. Η ιδιοκτήτρια ήθελε να εξασφαλίσει ότι όλα θα γίνουν ακριβώς με τον τρόπο που τα οραματίστηκε, γι’ αυτό και ανέθεσε στην αρχιτεκτονική ομάδα VOIS από την Αθήνα να σχεδιάσουν 17 καταλύματα – σουίτες, μικρές κατοικίες και βίλες διαφόρων μεγεθών και διαφορετικής διαρρύθμισης, φροντίζοντας όμως πάντοτε να έχουν ίση πρόσβαση στο υπέροχο θαλασσινό τοπίο, αλλά και στον άρτια διαμορφωμένο κήπο.

    Το τοπίο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ολοκληρώνεται με δομές στρατηγικά τοποθετημένες στον περιβάλλοντα χώρο: εσωτερικές αυλές και εξωτερικές κουζίνες εναλλάσσονται με βεράντες με θέα στη θάλασσα και μεγάλες πισίνες. Οι τοίχοι δεν λειτουργούν ως εμπόδια, αλλά ως μέσο δημιουργίας ησυχαστηρίων. Τα δάπεδα είναι επενδυμένα με σιζάλ, ενώ τους χαμηλούς καναπέδες και τα κρεβάτια «ντύνει» οργανικό βαμβάκι.

    Ένας μυστικός κήπος φιλοξενεί ατμοσφαιρικά δείπνα υπό το φως των κεριών, με προϊόντα που παράγονται από το ίδιο το ξενοδοχείο. Αν πάλι οι επισκέπτες προτιμούν να ανακαλύψουν κι άλλα μέρη του νησιού, η ιδιοκτήτρια ετοιμάζει «καλαθάκια παραλίας», εξασφαλίζοντας ότι θα έχουν όλοι τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά προϊόντα που διαθέτει όπου κι αν βρίσκονται.

    Το δίπτυχο «γαλήνη και ιδιωτικότητα»

    Ο σχεδιασμός του καταλύματος εξασφαλίζει ότι κάθε επισκέπτης θα απολαύσει τις διακοπές του, ενώ η εμπειρία απογειώνεται με υπηρεσίες ευεξίας, όπως θεραπείες στην ύπαιθρο, που αξιοποιούν τη φύση στο έπακρο, από τους αγνούς καρπούς και τα έλαια φρούτων που χρησιμοποιούνται μέχρι τον ευεργετικό εξοπλισμό.

    Και μπορεί το The Rooster να φαίνεται πως δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνη την κατηγορία καταλυμάτων που μοιάζουν να υπερτιμολογούν τις υπηρεσίες τους, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Γιατί η αλήθεια είναι πως η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει και η συνολική εμπειρία που προσφέρει αιτιολογούν απόλυτα το κοστολόγιό του.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μία ματιά στο υπερπολυτελές καταφύγιο της Τζένιφερ Λόπεζ και του Μπεν Άφλεκ (pics)

    Apple: Δείτε τo νέο, εμβληματικό κατάστημα της εταιρείας στο Λος Άντζελες (pics)

    Η ελληνική τέχνη στο ανακαινισμένο Μέγαρο Μαξίμου – Συνέντευξη Μαρέβας Μητσοτάκη σε αρχιτεκτονικό περιοδικό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ