• Business

    Συζητήσεις της Τρ. Πειραιώς με ελληνικό ανταλλακτήριο bitcoin. Όλο το παρασκήνιο

    bitcoin

    bitcoin


    Χρονιά bitcoin θα είναι για την Ελλάδα το 2016 αφού τα σχέδια για την αύξηση της διείσδυσης του ψηφιακού νομίσματος στην ελληνική αγορά είναι πολλά. Ειδικότερα, όπως  δηλώνει στο mononews.gr ο επικεφαλής της btcgreece, του ελληνικού Bitcoin ανταλλακτηρίου, κ. Θάνος Μαρίνος σε μια εποχή που τα capital controls έχουν μπλοκάρει το e-shopping σε αγαπημένες διεθνείς πλατφόρμες και τα ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού, το Bitcoin προσφέρει μια διέξοδο. Στο πλαίσιο αυτό η btcgreece βρίσκεται σε συζητήσεις με την τράπεζα Πειραιώς για την ανάπτυξη χρήσης του bitcoin.

    Bitcoin
    Bitcoin

     

    Στα σχέδια της btcgreece είναι, αν δεν ευδοκιμήσει η συνεργασία με την Πειραιώς να προχωρήσει η ανάπτυξη των ΑΤΜ σε 300 νέα σημεία. “Υπάρχει ήδη επενδυτής που ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των ΑΤΜ, προκειμένου να διαυκολυνθούν οι χρήστες του ψηφιακού νομίσματος και να επεκταθεί η χρήση του”. Μέσω των ΑΤΜ ο χρήστης μπορεί εύκολα να αγοράσει bitcoin και αν το ΑΤΜ είναι 2way να τα μετατρέψει και σε ευρώ. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής botcoin δεν έχει παρά να πατήσει το κουμπί και να ανοίξει το ΑΤΜ. Στη συνέχεια τοποθετεί τα ευρώ του στο ειδικό στόμιο και το μηχάνημα του δίνει ένα χαρτάκι, το οποίο είναι τα bitcoin του στο εικονικό του πορτοφόλι.

    Με το εικονικό πορτοφόλι ο κάτοχος των Bitcoin μπορεί είτε να πραγματοποιήσει online αγορές με καταστήματα του διαδικτύου, είτε να τα στείλει σε κάποιον διαδικτυακά. Αρκεί να φόρτωσει με bitcoins ένα bitcoin-wallet μιας εταιρείας που έχει έδρα στο εξωτερικό,( Advanced Cash LTD ή Spectrocard), μετά να τα μετατρέψει σε ευρώ, να αγοράσει μια virtual debit card της ίδιας εταιρείας, να την γεμίσει με τα ευρώ που έχει μετατρέψει και να κάνει αγορές στο εξωτερικό.

    illustrate bitcoin

    Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο δεν ελέγχεται από καμία συγκεκριμένη τράπεζα, δεν έχει κάποια φυσική μορφή και δεν κόβεται από καμία χώρα, απλά μπορεί να μετατρέψει κανείς τα χρήματά του στο ψηφιακό νόμισμα και να πραγματοποιήσει αγορές στο διαδίκτυο.



    ΣΧΟΛΙΑ