• Business

    Αρμαγεδώνας Brexit καταστρέφει τις νέες θέσεις εργασίας στο City του Λονδίνου

    • NewsRoom


    Μετά το σοκ του Brexit ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας στο City του Λονδίνου κατρακύλησε σε ποσοστό άνω του 10% καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τη μελλοντική συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά συντάραξε τους δείκτες εμπιστοσύνης στην αγορά εργασίας.

    Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Δημόσια Πολιτική (IPPR), στο μεσοδιάστημα του Ιουλίου και του Αυγούστου οι νέες διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον τομέα των χρηματοοικονομικών μειώθηκαν σε όλες τις περιφέρειες της Αγγλίας και ιδιαίτερα στο City του Λονδίνου. Στη βρετανική πρωτεύουσα μάλιστα, παρουσιάστηκε  πτώση 13,6% στις αγγελίες εργασίας συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών και διευθυντικών θέσεων.

    Οι αναλυτές του IPPR σημείωσαν πως πρόκειται για κάτι πολύ εντυπωσιακό, αφού είναι η πρώτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

    Gove-Brexit-New-flag

    Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ενδιαφερόμενων που υποβάλλουν αιτήσεις σε θέσεις του χρηματοοικονομικού χώρου στο Δουβλίνο, αυξήθηκε κατά 800%.

    Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στο Λονδίνο, το οποίο θεωρείται η πόλη – διαβατήριο για όποιον επιθυμεί να κάνει καριέρα στον χώρο των χρηματοοικονομικών αφού επιτρέπει στις τράπεζες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πελάτες από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει καταστρέψει την αξιοπιστία στην αγορά εργασίας της βρετανικής πρωτεύουσας. Και όλα αυτά, τη στιγμή που δεν έχει εμφανιστεί κάποιο σχετικό σχέδιο διαχείρισης της κατάστασης όσον αφορά στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Bρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως η Βρετανία θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έξοδό της από την ΕΕ, στις αρχές του επόμενου χρόνου. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όμως, έσπευσε να διαψεύσει τη δήλωση αυτή λέγοντας πως δεν έχει προκαθοριστεί συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για αυτή τη διαδικασία.

    “Αυτά τα νέα στοιχεία δείχνουν την άμεση και σοβαρή επίδραση που έχει η ψήφος υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον οικονομικό τομέα. Η πρωθυπουργός οφείλει να δώσει ένα τέλος σε όλες αυτές τις αμφιβολίες σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ενιαία αγορά και σε συνδιασμό με τα δικαιώματα των διαβατηρίων να τα θέσει τα ζητήματα στην κορυφή των διαπραγματεύσεων σχετικά με το Brexit” δήλωσε η Clare McNeil από το IPPR.

     Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies-kivernisi-tremi-ke-anazitai-diexodo-tin-deftera-dosi/76562

     



    ΣΧΟΛΙΑ