ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για επιχειρήσεις διάρκειας πολλών εβδομάδων κατά του Ιράν σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ διατάξει επίθεση, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Αμερικανοί και Ιρανοί διπλωμάτες είχαν συνομιλίες στο Ομάν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι “είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία” με το Ιράν. “Μόνο με την κατάλληλη συμφωνία θα αποτραπεί επίθεση”, είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους.
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης χτες ότι οι ΗΠΑ στέλνουν στη μέση Ανατολή και δεύτερο αεροπλανοφόρο, το USS Gerald R. Ford, για να ενισχύσει την αρμάδα που περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη, κατευθυνόμενους πυραύλους και αντιτορπιλικά.
“Μερικές φορές πρέπει να υπάρχει φόβος. Αυτό είναι το μόνο που θα τακτοποιήσει πραγματικά την κατάσταση”, είπε ο Τραμπ σχετικά με το Ιράν, απευθυνόμενος σε στρατιωτικούς στη βάση Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας, υπενθυμίζοντας τον βομβαρδισμό ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων τον περασμένο Ιούνιο.
Τραμπ: Η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανατροπής του καθεστώτος στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι αυτό “θα ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί”.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής καθεστώτος στην Τεχεράνη, ο Τραμπ απάντησε πως “φαίνεται πως αυτό θα ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί”.
Κατά την επίσκεψή του στη στρατιωτική βάση Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν ήταν “δύσκολες” και άφησε να εννοηθεί πως η ενστάλαξη φόβου στην Τεχεράνη ενδεχομένως να ήταν απαραίτητη προκειμένου να επιλυθεί ειρηνικά η αντιπαράθεση.
“Μερικές φορές πρέπει να υπάρχει φόβος. Αυτό είναι το μόνο που θα τακτοποιήσει πραγματικά την κατάσταση”, είπε ο Τραμπ σχετικά με το Ιράν, απευθυνόμενος σε στρατιωτικούς, υπενθυμίζοντας τον βομβαρδισμό ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων τον περασμένο Ιούνιο.
Επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ στέλνουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή, το οποίο “θα είναι έτοιμο” σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν.
Ο Τραμπ επισκέφθηκε το Φορτ Μπραγκ για να συναντήσει άνδρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην καταδρομική επιχείρηση της 3ης Ιανουαρίου στο Καράκας για τη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Το Φορτ Μπραγκ είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο και φιλοξενεί περισσότερους από 50.000 στρατιωτικούς.
Διαβάστε επίσης
ΕΕ: Σχέδιο για προσιτή στέγαση με επενδύσεις, φορολογικά κίνητρα και κοινωνική κατοικία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Συμφωνία με το ΔΝΤ για χαλάρωση όρων στο νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα 8,2 δισ. δολαρίων
- Ρούμπιο από Μόναχο: Μήνυμα σύμπλευσης με την Ευρώπη – Σε αντίθεση με τη γραμμή Βανς
- Κυρανάκης: 23 νέα τρένα έως το 2027 – Αθήνα-Θεσσαλονίκη κάτω από 3,5 ώρες και πλήρης αναβάθμιση ασφάλειας
- Λαμία: Νεκρή 68χρονη γυναίκα σε διαμέρισμα που τυλίχθηκε στις φλόγες – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.