• Business

    Cosmote TV: Έρχεται αρχές Δεκεμβρίου η πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα

    COSMOTE TV


    Με στόχο να μεγαλώσει η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, η Cosmote TV αρχές Δεκεμβρίου λανσάρει την πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα.

    Μία από τις λίγες διεθνώς, που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμενο, κάνοντας στον χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τις συνήθειες του.

    Η νέα Over The Top (OTT) υπηρεσία (ο χρήστης μπορεί να την έχει ανεξάρτητα από τον πάροχο internet που χρησιμοποιεί) αλλάζει ριζικά την εμπειρία θέασης περιεχομένου. Βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα της Comcast και έχει φρέσκο μενού και περιβάλλον χρήσης, για κοινή εμπειρία σε όλες τις οθόνες (TV, tablets, smartphones, PC).

    Ο ΟΤΕ με τη νέα του επένδυση απευθύνεται στις μικρότερες ηλικίες οι οποίες έχουν εξοικειωθεί με υπηρεσίες θέασης περιεχομένου τύπου Netflix ή YouTube, αλλά και στο κοινό που θα εκτιμήσει την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης η οποία προσφέρει στον χρήστη προσωποποιημένες προτάσεις περιεχομένου μέσω recommendation engine (μηχανή σύστασης) καθώς και πιο εύκολο τρόπο εύρεσης του περιεχομένου που τον ενδιαφέρει.

    Ο επικεφαλής της Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλάκης κατά την παρουσίαση χθες της νέας πλατφόρμας, στο κτήριο που στεγάζει τα σύγχρονα στούντιο του ομίλου σημείωσε ότι ο στόχος είναι να μεγαλώσει η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία τα τελευταία χρόνια παραμένει στάσιμη, με την προσέλκυση ενός κοινού περισσότερο digital natives.

    Ωστόσο, η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα υπάρξει ο ρυθμός ανάπτυξης που παρατηρήθηκε όταν ξεκίνησε η συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω αγορά  πλήττεται από την πειρατεία, καθώς όπως υπολογίζεται υπάρχουν περί τις 200.000 παράνομες συνδέσεις, αλλά και από την επιπλέον φορολόγηση που της έχει επιβληθεί (10%) και αφορά μόνον τις εταιρείες με έδρα την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των χρηστών συνδρομητικής τηλεόρασης, εκτός αυτών του Netflix που δεν δημοσιοποιεί τα σχετικά στοιχεία, είναι 1.050.000.

    Στα βασικά χαρακτηριστικά της νέας OΤT υπηρεσίας της Cosmote TV περιλαμβάνεται η παροχή της με WiFi Android αποκωδικοποιητή, που λειτουργεί με οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, και η διάθεσή της με app για tablets/smartphones/PCs/laptops και σύντομα με app για Smart TVs (πχ. Samsung, LG, Sony). Οι υφιστάμενοι πελάτες του ΟΤΕ θα μπορούν να έχουν τη νέα εμπειρία θέασης σε Smart TVs και σε φορητές συσκευές, το πρώτο τρίμηνο του 2020, παράλληλα με τη δορυφορική τους υπηρεσία.

    Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί η τιμολογιακή πολιτική για τη νέα υπηρεσία του ΟΤΕ. Το μόνο που ειπώθηκε είναι ότι δεν θα απέχει από αυτή που υπάρχει σήμερα για τη συνδρομητική τηλεόραση, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα για χρήση της υπηρεσίας μόνον μια μέρα ή για κάποιο αθλητικό γεγονός.



    ΣΧΟΛΙΑ