• Real Estate

    Αρ. Καρυτινός (Prodea Investments): Γιατί επιμένει στους ποιοτικούς – πιστοποιημένους γραφειακούς χώρους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αρ. Καρυτινός στο mononews.gr: Τα ακίνητα που βλέπει η Prodea και τι ακολουθεί μετά το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea Investments, Αριστοτέλης Καρυτινός


    Η βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου της με την προσθήκη ποιοτικών – πιστοποιημένων γραφείων αποτελεί προτεραιότητα της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) ενώ για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων της εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή της.

    Μεταξύ αυτών βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση ομολόγου της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η έκδοσή του.

    Ο σχεδιασμός της εταιρείας συνεχίζει να περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου και για έναν επιπλέον λόγο, την αύξηση της διασποράς της μετοχής. Θα προχωρήσει, όπως είπε χθες η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Άρ. Καρυτινός επανέλαβε χθες ότι το διάστημα αυτό εξετάζονται ακίνητα συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ. Έμφαση δίνεται στους ποιοτικούς γραφειακούς χώρους, «το παιχνίδι τα επόμενα χρόνια θα παιχτεί στην ποιότητα των γραφείων που έχουν ζήτηση μεγάλη» σημείωσε χαρακτηριστικά, καθώς και στις εμπορικές αποθήκες (logistics).

    Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα στην ελληνική αγορά των γραφείων συνεχίζει να είναι η διαθεσιμότητα (προσφορά) και όχι η ζήτηση. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν είναι πολλές θεωρεί πως η καθιέρωση της τηλεργασίας για ένα ποσοστό εργαζομένων και μετά την πανδημία (κατά βάση από τις επιχειρήσεις με σημαντικό αριθμό εργαζομένων) δεν θα επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη της αγοράς των γραφειακών χώρων.

    «Δεν διαφαίνεται σημαντική επίδραση στην αγορά των γραφείων από την τηλεργασία. Η έλλειψη ποιοτικών χώρων επιδρά καταλυτικά» σημείωσε συμπληρώνοντας πάντως ότι η εταιρεία δεν παύει να αξιολογεί διαρκώς τα δεδομένα. Πρόσθεσε πως η εξέλιξη των τιμών στα μισθώματα για τους ποιοτικούς γραφειακούς χώρους είναι ανοδική.

    Για τον Πύργο του Πειραιά ανέφερε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η μίξη των χρήσεων και για το Ελληνικό ότι δεν αποκλείεται η Prodea να μην ασχοληθεί κατά την πρώτη φάση των έργων, αλλά στη συνέχεια.

    Ο πρόεδρος της Prodea, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως τα ακίνητα στην Ιταλία θα πουληθούν σταδιακά ώστε η εταιρεία να εκμεταλλευτεί τη βελτίωση των συνθηκών στην κτηματαγορά της γειτονικής χώρας.

    Διαβάστε επίσης

    Άρης Καρυτινός: Νέες επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ «κοιτά» η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ



    ΣΧΟΛΙΑ