• Business

    Αποκαλυπτικό: Ανακάλεσε την έκθεση ελέγχου των Folli Follie ο ορκωτός λογιστής Γ. Βαρθαλίτης

    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ανακλήθηκε η έκθεση ελέγχου του ισολογισμού των Folli Follie για την ετήσια χρήση του 2017. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες ο Γιώργος Βαρθαλίτης, ορκωτός λογιστής της Ecovis με επιστολή του σήμερα το πρωί στη διοίκηση των Folli Follie κοινοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει τα όσα είχε υπογράψει από τις 26 Απριλίου της φετινής χρονιάς.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στην επιστολή ανάκλησης ο κ. Βαρθαλίτης υποστηρίζει ότι συνέταξε την έκθεση ελέγχου με βάση τις πληροφορίες που του είχαν δοθεί και από τον ορκωτό λογιστή της θυγατρικής στην Ασία.

    Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας ο κ. Βαρθαλίτης τώρα λέει ότι δεν μπόρεσε να σχηματίσει γνώμη για τα μεγέθη της θυγατρικής στην Ασία ούτε και για τα ταμειακά διαθέσιμα που εκείνη δήλωσε. Μάλιστα υποστηρίζει ότι σε ότι αφορά στο ταμείο δεν μπόρεσε να έχει καμία πρόσθετη πληροφόρηση ούτε από τον ορκωτό της κινέζικης θυγατρικής, ούτε και από την διοίκηση. Ως εκ τούτου αποφάσισε να αποσύρει την πιστοποίησή του για την έκθεση ελέγχου σε ότι αφορά την ενοποιημένη λογιστική κατάσταση στην οποία περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη θυγατρική των Folli, «Group Sourcing Limeted»,  πρόεδρος της οποίας είναι ο Δημήτρης Κουτσουλιούτσος.

    Ο ορκωτός λογιστής έχει εξ αρχής ελεγχθεί και από κλιμάκιο της ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) προς την οποία και είναι υπόλογος. Εκ των πραγμάτων η λογιστική κατάσταση της περυσινής χρήσης θεωρείται πλέον και επισήμως ότι δεν απεικονίζει τα πραγματικά δεδομένα για τον ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο.

    Τουλάχιστον σε ότι αφορά την ασιατική θυγατρική από την οποία και προέρχεται το 68% του δηλωμένου κύκλου εργασιών του Ομίλου. Επίσης εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν τα 255 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 446 εκατ. ευρώ που δήλωναν ως ταμειακά διαθέσιμα τα Folli Follie.

    Θεωρείται καθαρά θέμα χρόνου και μόνο το πότε η ανάκληση της έκθεσης ελέγχου θα κοινοποιηθεί και με επιστολή της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο.

    H όλη «αμαρτωλή» υπόθεση διερευνάται ήδη από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ενώ μέχρι το τέλος του μήνα η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς αναμένεται να προχωρήσει σε επιβολή προστίμων καθώς επίσης και μηνυτήρια αναφορά σε βαθμό κακουργήματος για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιωάννης Τσιγκουνάκης: Ποιος είναι ο άνθρωπος των «ειδικών (νομικών) αποστολών» για Folli και Κουτσολιούτσο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Folli Follie: Ευθύνες στην Ecovis καταλογίζει εμμέσως το υπουργείο Οικονομικών

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Παπαϊωάννου: Ο αθόρυβος επιχειρηματίας πίσω από την επιτυχία των «Lapin House» και το «ναυάγιο» του deal με την οικογένεια Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ