• Business

    Υπόθεση Folli Follie: Ευθύνες στην Ecovis καταλογίζει εμμέσως το υπουργείο Οικονομικών

    Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Τις ευθύνες της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών ECOVIS VNT και του ορκωτού ελεγκτή Γιώργου Βαρθαλίτη, του ανθρώπου που υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie χωρίς καμία επιφύλαξη, αναδεικνύει η Γενική Διεύθυνση Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε απάντηση που έδωσε για την υπόθεση της Folli Follie στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΣΥ Γ. Κουτσούκου, Ο. Κωνσταντινόπουλου και Β. Κεγκέρογλου σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie και την καθυστερημένη αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομίας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, επισημαίνει ότι «από την έκθεση ελέγχου επί των εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2016 του αρμόδιου ορκωτού ελεγκτή λογιστή δεν προκύπτουν παρατηρήσεις».

    Με τον τρόπο αυτό μεταθέτει ουσιαστικά το βάρος των ευθυνών στον ορκωτό ελεγκτή, ο οποίος δεν εντόπισε τα κακώς κείμενα.

    Στην ίδια απάντηση αναφέρεται ότι με το νόμο 4548/2018 έγινε μια σημαντική αναμόρφωση του δικαίου ανωνύμων εταιρειών με στόχο, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπιστούν στο μέλλον θέματα όπως αυτό της Folli Follie.

    Η αλλαγή αυτή προβλέπει πως, με στόχο πάντα την προστασία των μετοχών και των πιστωτών της, οι ετήσιες ενοποιημένες καταστάσεις θα εγκρίνονται από την γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που τις συνέταξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ε.Κ: Παράταση μιας ημέρας για την τοποθέτηση της Folli Follie

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί εξαφανίστηκαν οι 30 χώρες της Folli Follie;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Σε νέα μέγγενη ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Αποζημιώσεις θα ζητήσουν οι ομολογιούχοι



    ΣΧΟΛΙΑ