• Business

    Αποφασισμένος για την προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο Γιώργος Αγγελόπουλος

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αποφασισμένος για την προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο Γιώργος Αγγελόπουλος


    Ο εφοπλιστής Γιώργος Αγγελόπουλος, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης εφοπλιστικής ένωσης στη χώρα μας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

    Μάλιστα, σε κύκλο εφοπλιστών, όταν τον ρώτησαν πρόσφατα “αν αληθεύουν οι ψίθυροι ότι τον ενδιαφέρει η προεδρία”, απάντησε θετικά και όταν οι συνομιλητές του, επέμεναν και τον ρώτησαν αν θα επιμείνει μέχρι το τέλος, απάντησε: “θα το πάω μέχρι το τέλος”.

    Η αποφασιστικότητα με την οποία κινείται, στο θέμα της διεκδίκησης της προεδρίας, ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις του. Προφανώς για να επιμένει, ενθαρρύνεται από μεγάλο αριθμό εφοπλιστών που επιθυμούν να διαδεχθεί τον σημερινό πρόεδρο Θεόδωρο Βενιάμη.

    Ο Γιώργος Αγγελόπουλος , που γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1974, είναι γιος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Αποφοίτησε το 1992 από την Σχολή Μωραΐτη, στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη περίοδο 1992-1996 και είναι κάτοχος MBA – Master of Business Administration – του Babson College της Βοστώνης. Απο το 2009, μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη έχουν την πλειοψηφία της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia, που διευθύνεται από τον Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο διαχειρίζεται 11 πλοία.

    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος
    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

    Ο Γιώργος Αγγελόπουλος πάντα σε συνεργασία με τον αδελφό του Παναγιώτη δώρισε 1.000.000 ευρώ για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

    Όμως, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΕΕ, λέγεται ότι υποστηρίζει με θέρμη την υποψηφιότητα της Μελίνας Τραυλού, που σήμερα κατέχει τη θέση της γενικής γραμματέως στην Ένωση.

    Με άλλα λόγια, ο αντιπρόεδρος και η γενική γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών θα βρεθούν αντιμέτωποι στις προσεχείς αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

    H Μελίνα Τραυλού, είναι κόρη του Νίκου Τραυλού που δημιούργησε την ναυτιλιακή εταιρεία Neptun και σήμερα διαχειρίζεται 18 πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων.

    Με άλλα λόγια, μέσα στις επόμενες 100 ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις, διαβουλεύσεις και αποφάσεις για το ποιός θα συγκεντρώσει τους περισσότερους και τους ισχυρότερους εφοπλιστές, που διαθέτουν τα περισσότερα πλοία, άρα και τις περισσότερους ψήφους.

    Η παράδοση θέλει να υπάρχει προσυμφωνία στην εκλογή του προέδρου της ΕΕΕ, μια διαδικασία που στο παρελθόν ακολουθούσε μια αυστηρή ιεραρχική λογική. Ωστόσο, τώρα, αυτή η ιεραρχία αμφισβητείται.

    Λέγεται ότι ο σημερινός πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης, επιθυμεί να συγκροτήσει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο με νέας γενιάς εφοπλιστές που θα δώσουν την σύγχρονη ώθηση του συλλογικού οργάνου του ελληνικού εφοπλισμού, με επικεφαλής την Μελίνα Τραυλού.

    Οι προκλήσεις είναι μεγάλες: απανθρακοποίηση, νέοι κανονισμοί, ψηφιοποίηση της ναυτιλίας, ανακατατάξεις ανάμεσα στους ναυλωτές, ανταγωνισμός μεταξύ των ναυπηγείων, συρρίκνωση της τραπεζικής χρηματοδότησης.

    Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο προβληματισμός στο χώρο του ελληνικού εφοπλισμού αποκτά ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επικεντρώνεται στο ποιός θα ηγηθεί όλης αυτής της προσπάθειας. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να συγκεντρώνει τις απαραίτητες γνώσεις, την εμπειρία και να διαθέτει προσωπικότητα που να καθηλώνει με τα επιχειρήματα του, τους συνομιλητές του, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στα διεθνή φόρα.

    Πάντως, καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του νέου ή της νέας προέδρου θα παίξουν οι κορυφαίες γυναίκες του ελληνικού εφοπλισμού που διαχειρίζονται ιδιαίτερα μεγάλο εμπορικό στόλο: Η Μαρία Αγγελικούση, η θεία της Άννα Αγγελικούση και η Αγγελική Φράγκου.

    Οι τρεις αυτές γυναίκες, ενδεχομένως να μην έχουν την ίδια άποψη για το ποιός ή ποιά θα πάρει τη θέση του Θ. Βενιάμη, αλλά αν οι διαθέσεις τους ταυτιστούν, τότε θα είναι εύκολη η εκλογή για τον εκλεκτό τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η προώθηση των γυναικών του εφοπλισμού, σε κορυφαίες θέσεις φορέων της ναυτιλίας ξεκίνησε με την εκλογή της Ειρήνης Νταϊφά, κόρης του Σταύρου Νταϊφά, του εμβληματικού προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και συνεχίστηκε με την Σεμίραμις Παληού, κόρη του Συμεών Παληού, στην προεδρία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, της γνωστής ως HELMEPA.

    Μετά την εκλογή του προέδρου στην ΕΕΕ, θα γίνει εκλογή προέδρου και στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που σήμερα πρόεδρος είναι ο Γεώργιος Πατέρας.

    Σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συμμετέχουν οι Θεόδωρος Ε. Βενιάμης, Γεώργιος Κ. Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Ι. Μαρτίνος, Μελίνα Ν. Τραυλού, Κωνσταντίνος Ι. Καρούσης, Στέφανος Δ. Λεκανίδης, Ιωάννης Α. Ξυλάς, Γεώργιος Ι.Μακρυμίχαλος, Γεώργιος Ι. Αγγελάκης, Χαράλαμπος Ν. Βαφειάς, Νικόλαος Θ. Βενιάμης, Ιωάννης Π. Δράγνης,Ιωάννης Π. Ιωαννίδης, Φραγκίσκος Χ. Κανελλάκης, Παντελής – Ελευθέριος Σ. Κολλάκης, Ιωάννης Γ. Κουμάνταρος, Δρ. Ιωάννης Δ. Κούστας, Κωνσταντίνος Β. Κωνσταντακόπουλος, Γεώργιος Σ. Λιβανός, Ιωάννης Κ. Λύρας, Δρ. Ματθαίος Δ. Λως, Μιχαήλ Χ. Μποδούρογλου, Μάρκος Α. Νομικός, Γεώργιος Χ. Οικονόμου, Βασίλειος Α. Παπαγιαννόπουλος, Ιωάννα Γ. Προκοπίου, Δημήτριος Ι. Φαφαλιός, Αγγελική Ν. Φράγκου, Μιχαήλ Δ. Χανδρής.

     



    ΣΧΟΛΙΑ