• Business

    Απόφαση-ανάσα για τη ΣΕΚΑΠ: Αναστέλλεται προσωρινά το θέμα του προστίμου

    • NewsRoom
    Ιβαν Σαββίδης

    Ιβαν Σαββίδης. Επιχειρηματίας


    Την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης των αποφάσεων για την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Κομοτηνής, δίνοντας «παράταση ζωής» στην καπνοβιομηχανία μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή της για το πρόστιμο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και απομακρύνοντας τον κίνδυνο «ξαφνικού θανάτου» της άλλοτε κραταίας συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας της Ξάνθης.

    Το πρόστιμο είχε επιβληθεί στην εταιρεία από το τελωνείο Ξάνθης για υπόθεση λαθρεμπορίου το 2009.

    Εκπρόσωποι της εταιρείας, σχολιάζοντας την απόφαση, είπαν ότι κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο, με τους εργαζόμενους να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, εν αναμονή της οριστικής απόφασης στις 17 Ιανουαρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής αναφορικά με το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των οποίων επιβλήθηκαν περιορισμοί στη δραστηριότητα της επιχείρησης από το αρμόδιο Τελωνείο, ελήφθη η απόφαση για την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Χτύπημα» 38 εκατ. ευρώ στον Ιβάν Σαββίδη – Στον αέρα η ΣΕΚΑΠ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ: Προχωρά σε παύση πληρωμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΕΚΑΠ: Πώς η καπνοβιομηχανία οδηγείται σε αναγκαστική πτώχευση



    ΣΧΟΛΙΑ