• Business

    «Χτύπημα» 38 εκατ. ευρώ στον Ιβάν Σαββίδη – Στον αέρα η ΣΕΚΑΠ

    • NewsRoom
    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Συνεχίζεται το θρίλερ της ΣΕΚΑΠ και των «αμαρτιών» του παρελθόντος της, αφού το διοικητικό εφετείο Κομοτηνής επικύρωσε το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ, το οποίο καλείται να πληρώσει κανονικά ο όμιλος Σαββίδη. Το πρόστιμο, που αφορά τελωνειακές παραβάσεις για εξαγωγές του 2008, εξελίσσεται σε «πληγή» για τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να πληρωθεί άμεσα από τη νέα διοίκηση, παρά το γεγονός ότι αφορά υπόθεση που είχε γίνει πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη.

    Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν την πλευρά Σαββίδη να απειλεί ακόμα και με αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου, γεγονός που μπορεί μέσα στις γιορτές να αφήσει χωρίς εργασία 170 εργαζόμενους και τα δημόσια ταμεία με ανείσπρακτα 80 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε -προσωρινά όπως αποδείχθηκε- απαλλαχθεί από το πρόστιμο, χάρη σε τροπολογία που πέρασε τον Απρίλιο η κυβέρνηση και αφορούσε ρύθμιση για τα πρόστιμα λαθρεμπορίας.

    Ειδικότερα η τροπολογία που περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, προέβλεπε ότι «οι εταιρείες που αποκρατικοποιούνται και περνούν σε χέρια ιδιωτών απαλλάσσονται από πρόστιμα λαθρεμπορίας αρκεί αυτά να είχαν καταλογιστεί σε περίοδο που οι μετοχές ανήκαν στο κράτος».

    Βάσει αυτής της τροπολογίας, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, η οποία υποστήριξε ότι πρόκειται για «φωτογραφική» ρύθμιση με αποδέκτη τον Ιβάν Σαββίδη και την ΣΕΚΑΠ, ο τελευταίος απαλλάχθηκε από το πρόστιμο των 38 εκατ.ευρώ, που είχε πρωτόδικα επιβάλλει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

    Ωστόσο, το θέμα άνοιξε και πάλι με τη νέα απόφαση, βάσει της οποίας ο όμιλος Σαββίδη, δηλαδή η νέα ιδιοκτησία του ΣΕΚΑΠ, πρέπει να πληρώσει άμεσα στο πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η νέα προσφυγή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρίλερ με την υπόθεση του ΟΛΘ – Τι συνέβη με την πλευρά Σαββίδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΘ: Από την «προφητική προειδοποίηση» του Τζέφρι Πάιατ στη σημερινή πραγματικότητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη για τον ΟΛΘ. Είχαν εκδώσει εγγυητική, μία ημέρα πριν την κατάρρευση της Promsvyazbank



    ΣΧΟΛΙΑ