• Business

    Ανδρέας Δημητρίου (Πίνδος) για κρούσματα Covid-19: «Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, κανονικά η τροφοδοσία της αγοράς»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πίνδος

    Ανδρέας Δημητρίου, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου της ΠΙΝΔΟΣ Α.Π.Σ.Ι


    Κανονικά θα συνεχισθεί η τροφοδοσία της αγοράς διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Πίνδος», Ανδρέας Δημητρίου, τονίζοντας πως έχουν βρεθεί τρόποι για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα από το κλείσιμο του πτηνοσφαγείου, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων.

    Ο κ. Δημητρίου μιλώντας στο mononews.gr επισημαίνει πως πτηνοσφαγεία σε Άρτα και Χαλκίδα θα αναλάβουν να καλύψουν τις ανάγκες της σφαγής, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας ενώ δηλώνει πως έχουν ενημερωθεί όλοι οι πελάτες, — μεταξύ των οποίων και οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ — πως θα παραλάβουν κανονικά τις παραγγελίες τους.

    Όπως λέει ο ίδιος, ο συνεταιρισμός τηρούσε τα πρωτόκολλα ασφαλείας, υποβάλλοντας μάλιστα προληπτικά το προσωπικό σε τεστ κορονοϊού σε μόνιμη βάση παρά το υψηλό κόστος ενώ δεν δίστασε να θέσει σε καραντίνα εργαζομένους .

    Από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, σημειώνει, έχουν δαπανηθεί πάνω από 200 χιλ. ευρώ για απολυμάνσεις και άλλα μέτρα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας από τον «Πίνδος». Αυτός, υποστηρίζει, ήταν και ο λόγος που ο συνεταιρισμός μπόρεσε εντοπίσει έγκαιρα τα κρούσματα, προτού επιληφθούν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.

    Από την πρώτη στιγμή, σημειώνει, «σπεύσαμε να απομονώσουμε τα κρούσματα, τα οποία δεν ξεπερνούσαν σε αριθμό τα δέκα (10) ενώ παράλληλα τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19». Επιπρόσθετα, σφραγίσθηκαν τα τμήματα που εντοπίστηκαν τα κρούσματα ενώ μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν 400 τεστ στους εργαζόμενους ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν άλλα 100.

    Πρόβλημα οι ασυμπτωματικοί

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, ήταν οι ασυμπτωτικοί που ήταν δύσκολο να εντοπισθούν χωρίς τη διεξαγωγή τεστ.

    Για αυτό και θεωρεί άδικη και ανεδαφική την κριτική πως μπορεί να μην τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας, τη στιγμή που ο κορονοϊός στο Νομό Ιωαννίνων όπου εδρεύει η επιχείρηση βρίσκεται σε έξαρση και άρα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να νοσήσει κάποιος και παράλληλα τα πτηνοσφαγεία έχουν χαρακτηριστεί από τον ΕΦΕΤ ως υψηλού κινδύνου λόγω των συνθηκών που επικρατούν (χαμηλές θερμοκρασίες, υψηλό επίπεδο υγρασίας και αριθμός εργαζομένων) .

    «Εύχομαι αυτό που έτυχε σε εμάς να μην τύχει σε κανέναν», αναφέρει χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Μάλιστα, θεωρεί σίγουρο πως κάποια στιγμή μονάδες παραγωγής όπως του πτηνοσφαγείου θα βρεθούν αντιμέτωπες με παρόμοιες καταστάσεις και στέκεται στη σημασία του έγκαιρου εντοπισμού των κρουσμάτων, ώστε να αποτραπεί η μεγαλύτερη εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

    Ο κ. Δημητρίου δηλώνει πως τώρα προέχει η ασφαλής επαναλειτουργία του πτηνοσφαγείου και η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του.

    Το πτηνοσφαγείο της «Πίνδου» αποφασίσθηκε να παραμείνει κλειστό από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να γίνει γενική απολύμανση των χώρων ενώ παράλληλα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα υποβάλλουν σε προληπτικά τεστ όλο το προσωπικό.

    Η απόφαση ελήφθη προληπτικά, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν ασυμπτωματικά κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων, τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα μαζί με τις στενές τους επαφές για την προστασία της δικής τους υγείας αλλά και των γύρω τους. Την Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ Covid-19 που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στους εργαζομένους της «Πίνδος».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ