• Business

    Κλείνει για τέσσερις ημέρες το πτηνοσφαγείο της «Πίνδος»

    • NewsRoom


    Κλειστό θα παραμείνει το πτηνοσφαγείο της «Πίνδου» από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου προκειμένου να γίνει γενική απολύμανση των χώρων ενώ παράλληλα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα υποβάλλουν σε προληπτικά τεστ όλο το προσωπικό.

    Όπως αναφέρεται, η απόφαση ελήφθη προληπτικά, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν ασυμπτωματικά κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων, τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα μαζί με τις στενές τους επαφές για την προστασία της δικής τους υγείας αλλά και των γύρω τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΦΕΤ έχει κατατάξει τα πτηνοσφαγεία σε υψηλού κινδύνου εγκαταστάσεις για τη διάδοση του κορωνοϊού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών 5-7°C που επικρατούν στους χώρους παραγωγής, του υψηλού επιπέδου υγρασίας και του αριθμού εργαζομένων που χρειάζεται να βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής.

    «Για την “Πίνδος”, πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των παραγωγών της. Για τον λόγο αυτό, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων “Πίνδος”, με δικά του έξοδα, έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 500 μοριακά τεστ και 300 rapid τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις εγκαταστάσεις, ενώ έλαβε αυστηρά μέτρα προστασίας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ακόμη ότι έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς έχει μεριμνήσει για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επηρεαστεί η παραγωγή στο ελάχιστο.



    ΣΧΟΛΙΑ