• Business

    Ανακατεύει την τράπουλα στην Times Navigation ο Γιάννης Καραγεώργης

    Γιάννης Καραγεώργης. Εφοπλιστής

    Γιάννης Καραγεώργης. Εφοπλιστής


    Έτοιμος να φτιάξει σχεδόν από την αρχή τον στόλο της ναυτιλιακής εταιρείας Times Navigation, προχωρώντας στην πώληση έως και τεσσάρων από τα πέντε πλοία της, φαίνεται ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης.

    Η Times Navigation είχε αποκτήσει τον Οκτώβριο του 2015 τέσσερα πλοία τύπου supramax, κατασκευής 2005-2008, από την τουρκική εταιρεία Densan Deniz, έναντι περίπου 6,75 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα. Όμως μόλις ένα χρόνο μετά από το deal αυτό, πληροφορίες θέλουν την ελληνική εταιρεία να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για την πώληση του ενός από αυτά, του χωρητικότητας 56.800 dwt Jupiter (κατασκευής 2008) σε τουρκική εταιρεία έναντι 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων – δηλαδή περίπου στην ίδια τιμή με αυτήν που το απέκτησε.

    Όμως φαίνεται πως το Jupiter δεν θα είναι το μοναδικό από τα τέσσερα πλοία που αποκτήθηκαν από την Densan Deniz και θα έχει την ίδια τύχη, καθώς πληροφορίες θέλουν τον Γ. Καραγεώργη να ενδιαφέρεται για την αντικατάσταση ορισμένων ακόμα από αυτά με άλλα πλοία ιαπωνικής κατασκευής για να εκμεταλλευτεί τις χαμηλές τιμές, καθώς τα τέσσερα αυτά πλοία είναι κατασκευασμένα σε Κίνα και Βιετνάμ.

    Σημειωτέον ότι το πέμπτο πλοίο του στόλου της Times Navigation, το χωρητικότητας 52.800 dwt Chrina (κατασκευής 2001) είναι ιαπωνικής κατασκευής. Ήταν μάλιστα το πρώτο πλοίο που απέκτησε η εταιρεία το 2015, σηματοδοτώντας την επιστροφή του Έλληνα εφοπλιστή στη ναυτιλιακή αγορά μετά από απουσία πολλών ετών, μετά την κατάρρευση της Silver Carriers λόγω θανατηφόρας πυρκαγιάς σε τάνκερ της.

    Πάντως, τον περασμένο Ιούλιο η Times Navigation εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για μία παραγγελία έως και επτά τάνκερ MR στα ναυπηγεία CIC Jiangsu, αν και μέχρι τώρα αυτή η παραγγελία δεν έχει υλοποιηθεί.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξαγορά-μαμούθ 5 δισ. δολ. στη ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο τάνκερ για την Ancora, μετά την περσινή έκπληξη με τα suezmaxes

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή! Θ. Αγγελόπουλος – Α. Αλαφούζος: Ναυάγιο για ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά deals;



    ΣΧΟΛΙΑ