• Business

    American Airlines: Αναβαθμίζει τον στόχο για την κερδοφορία του 2023

    • NewsRoom
    Robert Isom, CEO American Airlines

    Robert Isom, CEO American Airlines (Πηγή: linkedin)


    Αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορία της η American Airlines, μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα της περιόδου αιχμής των ταξιδιών, το οποίο ωφέλησε οικονομικά πολλές αεροπορικές εταιρείες  φέτος.

    Η εταιρεία με έδρα το Τέξας, ανέφερε καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο στα 1,34 δισ. δολ. ή 1,88 δολ. ανά μετοχή, από 476 εκατ. δολ. ή 68 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Ταυτόχρονα, τα έσοδα ρεκόρ των 14,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και αυξήθηκαν κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Επίσης, η πτητική ικανότητα της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

    Οι προβλέψεις της εταιρείας περιλαμβάνουν κόστος από εργασιακές συμφωνίες, όπως αυτή που αφορά τους πιλότους της. «Θα τα βρούμε με τους μισθούς. Θέλω οι πιλότοι μας να το ξέρουν αυτό», δήλωσε  ο CEO της American Robert Isom.

    Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της American Airlines έπεφτε κοντά στο 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

    Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες εμφανίζονται αισιόδοξες για τη ζήτηση ταξιδιών, ιδιαίτερα όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια. Την ίδια στιγμή, ορισμένα αεροπορικά εισιτήρια έχουν μειωθεί σε σύγκριση με πέρυσι, όταν δυσκολεύονταν να επανεκκινήσουν τα δρομολόγιά τους μετά τα lockdowns.

    Πηγή: CNBC

    Διαβάστε επίσης: 

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την πώληση του ποσοστού στην ANEMOS RES

    Blackstone: «Βυθίστηκαν» κατά σχεδόν 40% τα διανεμητέα κέρδη το β’ τρίμηνο

    Johnson & Johnson: Αυξάνει την πρόβλεψη των κερδών της με αρωγό τα αντικαρκινικά φάρμακα



    ΣΧΟΛΙΑ