• Business

    Blackstone: «Βυθίστηκαν» κατά σχεδόν 40% τα διανεμητέα κέρδη το β’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Steve Schwarzman, CEO της Blackstone

    Steve Schwarzman, CEO της Blackstone


    Μειώθηκαν κατά 39% το β’ τρίμηνο, τα διανεμητέα κέρδη της Blackstone, του μεγαλύτερου διαχειριστή εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων, λόγω της απότομης πτώσης στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κυρίως από τις επιχειρήσεις real estate.

    Τα διανεμόμενα κέρδη, που αντιπροσωπεύουν μετρητά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την πληρωμή μερισμάτων στους μετόχους, μειώθηκαν στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτό οδήγησε σε διανεμήσιμα κέρδη 93 σεντς, σύμφωνα με εκτίμηση των αναλυτών της Refinitiv.

    Η Blackstone ανέφερε ότι τα καθαρά της κέρδη από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν κατά 82% στα 388,4 εκατομμύρια δολάρια από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη περίοδο, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια, ο επίμονος πληθωρισμός και η οικονομική αβεβαιότητα, εξακολούθησαν να επιβαρύνουν τη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών.

    Ένας σημαντικός λόγος των μειωμένων πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων προήλθε από τη μονάδα ακίνητης περιουσίας της Blackstone, όπου τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν κατά 94%, ενώ και αυτά του πιστωτικού της τμήματος έκαναν “βουτιά” κατά 46%.

    Ωστόσο, η επιχείρηση ιδιωτικών μετοχών της παρουσίασε αύξηση 20% στις προμήθειες απόδοσης, λόγω των δευτερευουσών πωλήσεων μετοχών του μεριδίου της Blackstone στο London Stock Exchange Group και στην Gates Industrial Corporation.

    Τα εταιρικά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια ανατιμήθηκαν κατά 9,7%, σε σύγκριση με την αύξηση 8,3% του δείκτη αναφοράς S&P 500, σύμφωνα με την Blackstone.

    Ταυτόχρονα, τα ιδιωτικά πιστωτικά κεφάλαιά της σημείωσαν κέρδη 12,7%, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου αυξήθηκαν κατά 1,9%.

    Σύμφωνα με την GAAP της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, τα καθαρά έσοδα της Blackstone ανήλθαν σε 601,3 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της ανάκαμψης των εσόδων από προμήθειες απόδοσης και κύριες επενδύσεις.

    Σημειώνεται ότι το συνολικό ενεργητικό της Blackstone υπό διαχείριση έφτασε στο ορόσημο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά και ήταν σύμφωνο με την προηγούμενη προοπτική της, υποστηριζόμενη από την ισχυρή συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 30,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίμηνο.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Blackstone: Έχασε το στοίχημα του 1 τρις δολαρίων

    Johnson & Johnson: Αυξάνει την πρόβλεψη των κερδών της με αρωγό τα αντικαρκινικά φάρμακα

    TSMC: «Βουτιά» στα κέρδη κατά 23% στο 3μηνο για τον βασικό προμηθευτή της Apple



    ΣΧΟΛΙΑ