• Business

    Johnson & Johnson: Αυξάνει την πρόβλεψη των κερδών της με αρωγό τα αντικαρκινικά φάρμακα

    • NewsRoom
    Joaquin Duato, CEO J&J

    Joaquin Duato, CEO J&J


    Αύξησε την πρόβλεψη κερδών της για το 2023 η Johnson & Johnson, βασιζόμενη, όπως υποστηρίζει, στην ισχύ των ιατρικών της συσκευών και στη ζήτηση για τα αντικαρκινικά της φάρμακα, καθώς έχει τώρα επικεντρωθεί κυρίως σε αυτά.

    Ένα υπερπαραγωγικό φάρμακο της J&J για την αρθρίτιδα, αναμένεται να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από φθηνότερα αντίγραφα το 2025 και έτσι η εταιρεία στηρίζεται σε νεότερα φάρμακα που αφορούν τον καρκίνο, για να αντικαταστήσει μια πιθανή απώλεια στις πωλήσεις.

    Οι πωλήσεις του φαρμάκου της για πολλαπλό μυέλωμα, ανήλθαν στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενώ το αντιφλεγμονώδες φάρμακό της (Stelara) με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, ανταποκρίθηκε επίσης στις προσδοκίες, με πωλήσεις 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίμηνο.

    Η εταιρεία επισημαίνει ότι αναμένει να κερδίσει από 10,70 έως 10,80 δολάρια ανά μετοχή σε προσαρμοσμένη βάση για το 2023, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για 10,60 και 10,70 δολάρια.

    Η φαρμακοβιομηχανία δημοσίευσε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη β’ τριμήνου ύψους 2,80 δολαρίων ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για 2,62 δολάρια.

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές της σημείωσαν σήμερα άνοδο περίπου 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

    Κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν

    Την ίδια στιγμή,  η J&J στρέφεται κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς την Τρίτη υπέβαλε μήνυση, με αφορμή τον νόμο που δίνει στις ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ την εξουσία να διαπραγματεύονται τις τιμές των ακριβών φαρμάκων, στο πλαίσιο του προγράμματος Medicare.

    Όπως ανέφερε το CNBC, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος προσβάλει την 1η και την 5η Τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, κατατέθηκε μήνυση κατά του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων υπηρεσιών για τα προγράμματα Medicare και Medicaid, για μια διάταξη που είναι επιβλαβής για την καινοτομία, καθώς απειλεί την κομβική θέση των ΗΠΑ στην εξέλιξη καινοτόμων θεραπειών και την πρόσβαση των ασθενών σε αυτές.

    Διαβάστε επίσης: 

    TSMC: «Βουτιά» στα κέρδη κατά 23% στο 3μηνο για τον βασικό προμηθευτή της Apple

    L’Oréal Hellas: Χρυσή διάκριση στα Diversity & Inclusion Awards 2023

    Nokia: Απότομη «βουτιά» κατά 37% στα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ