• Business

    Αλουμύλ: Κέρδισε ενισχυμένη την παράταση του standstill agreement μέχρι τον Ιούνιο

    • NewsRoom
    Αλουμυλ: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο παραγωγής στην Ξάνθη

    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil


    Την έγκριση των πιστωτριών τραπεζών του αιτήματος μετάθεσης της καταληκτικής ημερομηνίας της Συμφωνίας Αναστολής έκανε γνωστή, με ανακοίνωσή της η εταιρεία Αλουμύλ.

    Πρακτικά, επομένως, η καταληκτική ημερομηνία κάθε δανειακής σύμβασης μετατίθεται κατά την ημερομηνία λήξης του standstill agreement, καθιστώντας έτσι το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας μη ληξιπρόθεσμο.

    Στόχος της εν λόγω απόφασης αποτελεί η ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η διορισθείσα σύμβουλος αναδιάρθρωσης, «Alvarez & Marsal», ώστε να παραδώσει, πλέον, τις πληροφορίες, σχετικά με τη λειτουργία της εταιρίας στις Πιστώτριες Τράπεζες.

    H ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι «το σύνολο των Πιστωτριών Τραπεζών έκανε αποδεκτό το αίτημα μετάθεσης της καταληκτικής ημερομηνίας της από 22/10/2018 Συμφωνίας Αναστολής [Standstill Agreement] έως την 12/06/2019, με αναδρομική ισχύ από 12/01/2019».

    Υπενθυμίζεται ότι η Αλουμύλ, την 03.01.2019, είχε αιτηθεί προς τις Πιστώτριες Τράπεζες την μετάθεση της λήγουσας την 12.01.2019 καταληκτικής ημερομηνίας του Standstill Agreement κατά τρεις (3) επιπλέον μήνες, ήτοι μέχρι την 30.04.2019.

    Είναι επίσης γνωστό, από ρεπορτάζ του mononews.gr, ότι οι τράπεζες διεξήγαγαν διαγωνισμό για την ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την Αλουμύλ και υπήρχαν τέσσερις επενδυτές, που έχουν δικαίωμα να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές και είναι οι εξής, κατόπιν διεξαγωγής αναλυτικού οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence): Oaktree Capital, Atlas Capital Services σε συνεργασία με ένα άλλο fund, Avenue Capital και M&G Investments.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Μυλωνάς (Αλουμύλ): «Θα συνεισφέρω προσωπικά στην πρότασή μας στις τράπεζες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσιακή επιστροφή στα κέρδη για την ΑΛΟΥΜΥΛ με αύξηση 22% στις πωλήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Αλουμύλ: Πέντε σοβαρά σχήματα κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ