• Business

    Εντυπωσιακή επιστροφή στα κέρδη για την ΑΛΟΥΜΥΛ με αύξηση 22% στις πωλήσεις

    • NewsRoom
    Αλουμυλ: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο παραγωγής στην Ξάνθη

    Γιώργος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil


    Μεγάλη αύξηση πωλήσεων κατά 22% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2017 και εντυπωσιακή επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε το α’ εξάμηνο ο Όμιλος ΑΛΟΥΜΥΛ. Μάλιστα σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε ο όμιλος, τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε €2,6 εκατ., αυξημένα κατά 375% έναντι των ζημιών €-0,9 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017.

    Η μητρική εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 25% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2017, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων εμφανίζουν κέρδη €2,2 εκατ., έναντι ζημιών €-3,8 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017, αύξηση 158%.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας αποδίδει καρπούς και οδηγεί σε σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη. Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται, κυρίως, στις εξαγωγές του Ομίλου και ιδιαίτερα στην διείσδυση των επώνυμων αρχιτεκτονικών συστημάτων της ΑΛΟΥΜΥΛ στις αγορές του εξωτερικού.

    Τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων κατά 22% το α’ εξάμηνο, ανερχόμενων πλέον σε 129,1 εκατ. ευρώ, έναντι 105,7 εκατ. το 2017.

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 10,5 εκατ., έναντι 6,2 εκατ. ευρώ του α’ εξαμήνου 2017, σημειώνοντας αύξηση 69%. Τα αποτελέσματα προ φόρων παρουσιάζουν κέρδη ύψους 2,6 εκατ., αυξημένα κατά 375% έναντι των ζημιών 0,9 εκατ. του α’ εξαμήνου 2017.

    Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις του α’ εξαμήνου 2018 αυξήθηκαν κατά 25%, ανερχόμενες σε 76,9 εκατ., έναντι 61,7 εκατ. του α’ εξαμήνου 2017. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν ραγδαία αύξηση 739%, ανερχόμενα σε 6,2 εκατ. ευρώ, έναντι 0,7 εκατ. του α’ εξαμήνου 2017. Τα αποτελέσματα προ φόρων εμφανίζουν κέρδη 2,2 εκατ., έναντι ζημιών -3,8 εκατ. του α’ εξαμήνου 2017, ήτοι αυξημένα κατά 158%.

    Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται, κυρίως, στις εξαγωγές του Ομίλου και ιδιαίτερα στην διείσδυση των αρχιτεκτονικών συστημάτων της ΑΛΟΥΜΥΛ στις αγορές του εξωτερικού, ενώ παράλληλα οι πωλήσεις των βιομηχανικών προφίλ κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα. Η δε βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εδράζει στην απόδοση της παραγωγικότητας στα υψηλής προστιθέμενης αξίας συστήματα αλουμινίου, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των πελατών, παγκοσμίου εμβέλειας, του Ομίλου.

    Ο Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του εξαμήνου αποδεικνύουν ότι το πλάνο αναδιάρθρωσης το οποίο εκπόνησε και εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας την τελευταία τριετία αρχίζει να αποδίδει σημαντικούς καρπούς. Η εταιρεία επανήλθε σε κερδοφορία και βρίσκεται πλέον σε τροχιά διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης».



    ΣΧΟΛΙΑ