• Business

    Αλαλούμ ΔΕΗ-Χαλυβουργικής για τη μισθοδοσία των εργαζομένων

    Αγγελόπουλος Χαλυβουργική

    Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τα παιδιά του κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.


    Δεν ευσταθεί, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το επιχείρημα της Χαλυβουργικής για τη μη καταβολή μισθοδοσίας στους εργαζόμενους, λόγω των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων που κάνει η ΔΕΗ. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας από τις 28/3/2019 η ΔΕΗ έχει κοινοποιήσει στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται η Χαλυβουργική, μερική άρση της συντηρητικής κατάσχεσης για τη μισθοδοσία των εργαζομένων Χαλυβουργικής.

    Επομένως από τις κατασχέσεις που κάνει η ΔΕΗ στους λογαριασμούς της Χαλυβουργικής εξαιρούνται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας και η Χαλυβουργική θα μπορούσε αν ήθελε να καταβάλει τα ποσά. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Γίνεται να εξαιρεθούν από κατάσχεση μισθοδοτικοί λογαριασμοί από την τράπεζα μετά από αίτημα της ΔΕΗ;

    Οι πηγές της Χαλυβουργικής επιμένουν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και για αυτό δεν καταβάλουν τη μισθοδοσία. Υπενθυμίζεται η Χαλυβουργική αποφάσισε να μην  καταβάλει μισθοδοσία  προς τους εργαζόμενους της λόγω της πρόσφατης  δικαστικής απόφαση  που δικαίωσε τη ΔΕΗ και της επιτρέπει να κάνει κατασχέσεις εις χείρας τρίτων.

    Όπως ανέφεραν στο www.mononews.gr κύκλοι προσκείμενοι στον Κ. Αγγελόπουλο, μετά τη δικαστική απόφαση, η ΔΕΗ μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις των λογαριασμών της Χαλυβουργικής στις τράπεζες και, επομένως, για να μπορέσει να ξανακαταβάλει μισθοδοσία η Χαλυβουργική θα πρέπει πρώτα να αποπληρωθεί πλήρως το χρέος των 31,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Δηλαδή θα έπρεπε να καταθέσει 32,5 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ώστε, αφού αποπληρωθεί η ΔΕΗ τα 31,5 εκατ. ευρώ, να πληρωθεί και η μισθοδοσία των εργαζομένων.

    Έτσι, απόφαση της εταιρείας είναι να μην καταβληθεί η μισθοδοσία που, μαζί με τα δώρα Πάσχα, θα ήταν 1 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαλυβουργική: Σταματάει να πληρώνει τους εργαζόμενους λόγω… ΔΕΗ – Η επόμενη μέρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Γουλανδρής: Σε πλειστηριασμό 4 σπίτια αξίας 15,5 εκατ. ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ