• Business

    Χαλυβουργική: Υπέρ της ΔΕΗ η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις οφειλές

    • NewsRoom

    Μανώλης Παναγιωτάκης – Πρόεδρος ΔΕΗ


    Το αίτημα της Χαλυβουργικής να μπλοκαριστεί η συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών που έχει προχωρήσει η ΔΕΗ, απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η ΔΕΗ, έχει προχωρήσει στην εν λόγω κατάσχεση μετά την άρνηση της Χαλυβουργικής να αποπληρώσει τις οφειλές της ύψους 31,5 εκατ. ευρώ.

    Η συγκεκριμένη νίκη της ΔΕΗ έρχεται να προστεθεί στο ιστορικό της διαμάχης μεταξύ του παρόχου ενέργειας και της Χαλυβουργικής.

    Τον Δεκέμβριο του 2018, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες για συμβιβαστική λύση και ρύθμιση των οφειλών, που φτάνουν τα 31,5 εκατ. ευρώ, η ΔΕΗ προχώρησε σε άρση της εκπροσώπησης και διακοπή της ηλεκτροδότησης της βιομηχανίας.

    Στις αρχές Φεβρουαρίου, εκδόθηκε διαταγή πληρωμής από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία η Χαλυβουργική διατάσσεται να καταβάλει το συνολικό ποσό της οφειλής προς τη ΔΕΗ συν τη δικαστική δαπάνη.

    Στη συνέχεια, κοινοποιήθηκε από την πλευρά της ΔΕΗ η επιταγή προς πληρωμή χωρίς η Χαλυβουργική να προβεί σε κάποια ενέργεια, με αποτέλεσμα ο πάροχος ενέργειας να προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών, δυνάμει της διαταγής πληρωμής.

    Ωστόσο, στις 22 Μαρτίου, επιδόθηκε στη ΔΕΗ αίτημα αναστολής της Χαλυβουργικής με το οποίο η βιομηχανία ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για να προστατευτεί από τις ενέργειες της ΔΕΗ, μέχρι την έκδοση της απόφασης.

    Το αίτημα συζητήθηκε χθες αλλά το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε την απόρριψή του.

    Υπογραμμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε κατάλληλες ενέργειες ώστε να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα σε τυχόν καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων της Χαλυβουργικής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΛΒΑΛ: «Μιλάμε με όλους για τα λιγνιτικά της ΔΕΗ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Τελεσίγραφο στην Αχλάδα, άγνωστο το μέλλον της Μελίτης



    ΣΧΟΛΙΑ