• Business

    Αφοί Κορδέλλου: Στα €0,019 ανά μετοχή το καθαρό μέρισμα για τη χρήση 2021

    ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ


    Σε 0,02 ευρώ ανά μετοχή ανέρχεται το μέρισμα για τη χρήση 2021 της Αφοί Κορδέλλου, σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 14ης Ιουλίου 2022.

    Το καθαρό καταβαλλόμενο μέρισμα ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,019 ευρώ.

    Ειδικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

    «Το μέρισμα για την χρήση 2021 ανέρχεται σε Ευρώ 0,02 ανά μετοχή. Από το ποσό του μερίσματος θα παρακρατηθεί σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4646/2019, φόρος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου με συντελεστή 5% (0,001 ευρώ ανά μετοχή), και συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο μέρισμα ανά μετοχή θα ανέλθει σε Ευρώ 0,019.

    Από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 (Ημερομηνία Αποκοπής – Ex-Date), οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος.

    Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι μέτοχοι της Εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα ΄Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) κατά την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 (Ημέρα Προσδιορισμού Δικαιούχων –Record Date)

    Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 από την πληρώτρια τράπεζα «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» ως ακολούθως.

    1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρίες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

    2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό τον χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

    Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός 5ετών από την λήξη του τρέχοντος έτους ήτοι μέχρι την 31.12.2027, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.»

    Διαβάστε επίσης:

    Αφοί Κορδέλλου: Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ