• Business

    ΑΔΜΗΕ: Διανομή προμερίσματος και μερίσματος αποφάσισε η ΓΣ

    • NewsRoom

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης


    Αποφάσεις για τη διανομή προμερίσματος και μερίσματος για τη χρήση 2018 πήρε, μεταξύ άλλων η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΑΔΜΗΕ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ:

    Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σε συνεδρίαση του αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος χρήσης 2019 ύψους 0,06 Ευρώ ανά μετοχή.

    Παράλληλα, η Τακτική Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 4 Ιουλίου 2019 ενέκρινε την διανομή του εναπομείναντος μερίσματος για τη χρήση του 2018, ύψους 0,0284 Ευρώ ανά μετοχή. Συνεπώς, το συνολικό μικτό ποσό του προμερίσματος και του μερίσματος ανέρχεται σε 0,0884 Ευρώ ανά μετοχή.

    Τα παραπάνω ποσά μερίσματος και προμερίσματος υπόκεινται σε παρακράτηση αναλογούντος φόρου 10%, σύμφωνα με το Νόμο 4172/2013 (άρθρα 40 και 64). Το καθαρό συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προμερίσματος ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,054 Ευρώ και
    μερίσματος ανά μετοχή σε 0,0255 Eυρώ.

    Ως εκ τούτου, το συνολικό καθαρό ποσό προμερίσματος και μερίσματος ανέρχεται σε 0,0795 Ευρώ ανά μετοχή.

    Από τη Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα προσωρινού μερίσματος και μερίσματος (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα).

    Δικαιούχοι του προμερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της Εταιρείας την Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019 (record date).

    Το προσωρινό μέρισμα και το μέρισμα (μείον τις σύμφωνα με το νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις / κρατήσεις) θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019 μέσω της πληρώτριας τράπεζας με την επωνυμία «Εθνική Τράπεζα της
    Ελλάδος Α.Ε.» (εφεξής «ETE»), ως εξής:

    (i) Μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) με τη διαδικασία της συγκεντρωτικής πίστωσης διά των τοπικών συστημάτων πληρωμών (Ερμής ή Δίας) σε λογαριασμούς της ETE ή λογαριασμούς άλλων τραπεζών.

    (ii) Με τη διαδικασία της αυτόματης μαζικής πίστωσης μέσω των συστημάτων της ETE, όπου, όποιος δικαιούχος μέτοχος έχει ορίσει Χειριστή την ETE (Κωδικός Χειριστή: 552) και διαθέτει συνδεδεμένο καταθετικό λογαριασμό στην ETE, πιστώνεται άμεσα και αυτόματα από το σύστημα.

    (iii) Μέσω του Δικτύου των Καταστημάτων της ETE, στους μετόχους που έχουν ζητήσει τη μη είσπραξη μερισμάτων από το χειριστή τους ή έχουν ανακαλέσει τη σχετική εξουσιοδότηση προς τον χειριστή τους ή η είσπραξή τους δεν κατέστη δυνατή από το χειριστή τους.

    Για την είσπραξη του μερίσματος από τα καταστήματα θα είναι αναγκαία η προσκόμιση της ταυτότητας, της εκτύπωσης στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.), καθώς και του Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN) για την  κατάθεση των χρημάτων (βάση ισχυουσών διατάξεων για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων).

    Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

    Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κ.κ. μέτοχοι όπως επικοινωνούν με το Γραφείο Σχέσεων με Μετόχους, Δυρραχίου 89 και Κηφισού, 104 43 Αθήνα, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3636936 και email [email protected].



    ΣΧΟΛΙΑ