• Business

    Adani Enterprises: Ακύρωσε δημόσια προσφορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Gautam Adani

    Gautam Adani


    Νέα δραματική εξέλιξη στη διαμάχη της Adani Enterprises με τον short seller Hindenburg καταγράφηκε την Τετάρτη, με την εταιρεία του  πλουσιότερου ανθρώπου στη Ασία Γκαουτάμ Αντάνι να προχωρά στην ακύρωση μιας δημόσιας προσφοράς μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αντάνι, «οι κινήσεις στην αγορά σήμερα ήταν άνευ προηγουμένου και η τιμή της μετοχής μας παρουσίασε διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεδομένων των ανεξέλεγκτων αυτών συνθηκών, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θεώρησε ότι η συνέχιση της έκδοσης δεν θα ήταν σωστή ηθικά».

    Έσπευσε πάντως να προσθέσει πως  «ο ισολογισμός μας είναι πολύ υγιής με ισχυρές ταμειακές ροές και ασφαλή assets, ενώ έχουμε άψογο ιστορικό εξυπηρέτησης του χρέους μας. Αυτή η απόφαση δεν θα έχει καμία επίπτωση στις υπάρχουσες λειτουργίες και τα μελλοντικά μας σχέδια».

    «Μόλις σταθεροποιηθεί η αγορά, θα εξετάσουμε εκ νέου τη στρατηγική μας στην κεφαλαιαγορά», πρόσθεσε.

    Πάντως, οι επενδυτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον όμιλο,  καλύπτοντας τα 2,5 δισ. δολάρια της δημόσιας προσφοράς για την ΑΜΚ.

    Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική Hindenburg Research κατηγόρησε τον όμιλo Adani για χειραγώγηση μετοχών και λογιστικές απάτες «σε βάθος δεκαετιών».

    Διαβάστε επίσης

    Γκ. Αντάνι: Εκτός του top ten των δισεκατομμυριούχων αλλά κέρδισε το στοίχημα των 2,5 δις δολαρίων

    Γκ. Αντάνι: Το sell off των 72 δισ. δολαρίων – Οι επενδυτές φεύγουν, το Άμπου Ντάμπι επενδύει



    ΣΧΟΛΙΑ