• Business

    Γκ. Αντάνι: Το sell off των 72 δισ. δολαρίων – Οι επενδυτές φεύγουν, το Άμπου Ντάμπι επενδύει

    • NewsRoom
    Gautam Adani

    Gautam Adani


    Παρά τις προσπάθειες, ο Γκαουτάμ Αντάνι δεν έχει καταφέρει να ανακόψει το ξέφρενο sell-off στις μετοχές των εταιρειών του ομίλου, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε από τον Hindenburg Institute, για λογιστική απάτη και χειραγώγηση αγοράς.

    Μέσα σε τρεις ημέρες, ο όμιλος του Ινδού μεγιστάνα, που κατέχει την τρίτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έχει δει να εξαφανίζονται 72 δισ. σε χρηματιστηριακή αξία με τις απόπειρες του μεγιστάνα να αντικρούσει τις κατηγορίες να πέφτουν στο κενό.

    Στήριξη από το Άμπου Ντάμπι

    Κόντρα στο γενικότερο κλίμα δυσπιστίας απέναντι στον Αντάνι, η International Holding Co., που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι, αποφάσισε να επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια στην επικείμενη πώληση μετοχών των 2,5 δισ. δολαρίων που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία του ομίλου Adani Enterprises.

    Τον προηγούμενο χρόνο, η IHC είχε επενδύσει πάνω από 2 δισ. δολάρια σε εταιρείες του Adani και με την ανακοίνωσή της εκφράζει την εμπιστοσύνη την στον Ινδό μεγιστάνα.

    «Το ενδιαφέρον μας για τον Όμιλο Adani καθοδηγείται από την εμπιστοσύνη και την πίστη μας στα θεμελιώδη στοιχεία της Adani Enterprises Ltd. Βλέπουμε ένα ισχυρό δυναμικό ανάπτυξης,  μακροπρόθεσμη προοπτική και προστιθέμενη αξία για τους μετόχους μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IHC, Syed Basar Shueb.

    Την Παρασκευή, η IHC με επικεφαλής τον Σεΐχη Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan – σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΑΕ και αδελφό του προέδρου – δήλωσε ότι οι επιχειρηματικές της αποφάσεις βασίζονται σε γεγονότα μετά την έκθεση.

    Οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι

    Το Ινστιτούτο Hindenburg κατηγόρησε τον όμιλο Adani για αθέμιτες πρακτικές και για έναν ιστό υπεράκτιων εταιρειών που ελέγχονται από την οικογένεια Adani σε φορολογικούς παραδείσους από την Καραϊβική και τον Μαυρίκιο έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Ο Αντάνι έχει προειδοποιήσει για ενεργοποίηση ένδικων μέσων, ενώ κατηγόρησε το Ινστιτούτο ότι προχώρησε σε μια «εθνικιστική επίθεση». Ισχυρίστηκε ότι στα 88 ερωτήματα που έθεσε η Hindenburg, ο όμιλος έχει ήδη απαντήσει, κάτι που απέρριψε το Ινστιτούτο, το οποίο υποστήριξε ότι «σκοτίστηκε για τον εθνικισμό».

    Πάντως, η προσπάθεια του Αντάνι μέσα στο προηγούμενο σαββατοκύριακο να αποκρούσει την επίθεση του Hindenburg, δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές, οι οποίοι συνεχίζουν να πουλάνε τις μετοχές των εταιρειών του.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανατροπές στις περιουσίες των Billionaires: Ποιος κέρδισε 11 δις και ποιος έχασε 50 δις δολάρια σε δύο ημέρες



    ΣΧΟΛΙΑ