• Business

    3M: Απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων κατά 4,2% το β’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Mike Roman, CEO 3M (Πηγή: 3m.com)

    Mike Roman, CEO 3M (Πηγή: 3m.com)


    Απροσδόκητη αύξηση κατά 4,2% παρουσίασαν το β’ τρίμηνο, οι πωλήσεις της εταιρείας καταναλωτικών, βιομηχανικών προϊόντων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης 3M, ξεπερνώντας τις  εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Τα έσοδα από τις πωλήσεις ανήλθαν στα 8,33 δισ. δολάρια έναντι 7,99 δισ. δολαρίων, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μείωση πωλήσεων στα 7,87 δισ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι η εταιρεία αύξησε επίσης τo guidance των κερδών της για ολόκληρο το έτος.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,17 δολάρια έναντι 2,45 δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ξεπερνώντας ωστόσο τις  εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet για προσαρμοσμένα κέρδη 1,73 δολαρίων.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 6,84 δισ. δολαρίων ή 12,35 δολαρίων ανά μετοχή έναντι καθαρών κερδών 78 εκατ. δολαρίων ή 14 σεντς το β’ τρίμηνο του 2022.

    Μετά τα καλύτερα των προσδοκιών οικονομικά αποτελέσματα, η 3M προχώρησε και σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, βλέποντας προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 8,60 και 9,10 δολαρίων έναντι 8,50 με 9,00 δολαρίων προηγουμένως.

    «Στο β’ τρίμηνο, οι ενέργειές μας για την ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού και την αναδιάρθρωση της εταιρείας, οδήγησαν στην παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών στους πελάτες, τη μείωση του κόστους σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της 3Μ και σε καλύτερα των αναμενόμενων περιθώρια κέρδους και ταμειακές ροές», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mike Roman.

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο περίπου 2% στις προκαταρκτικές συναλλαγές της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση κερδών της.

    Διαβάστε επίσης: 

    Intracom Defence: Eπεκτείνει τη συνεργασία της με την Diehl Defence

    Xerox: Έσοδα στα 1,75 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο – Αύξησε το guidance για το 2023

    Morgan Stanley: Γιατί θα συνεχίσει να πέφτει η τιμή στα μεταχειρισμένα Rolex



    ΣΧΟΛΙΑ