• ΑΓΟΡΕΣ

    Άνοδος στα futures των βασικών δεικτών της Wall Street

    Wall Street


    Με άνοδο ανοίγουν τον μήνα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για το ανώτατο όριο χρέους.

    Πράσινο φως στο νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ

    Χθες το βράδυ, οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων υποχώρησαν, καθώς η συμφωνία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Κέβιν Μακάρθι για το ζήτημα του ανώτατου ορίου χρέους αντιμετώπισε την πραγματικότητα του Κογκρέσου. Μετά το κλείσιμο των αγορών, η Βουλή των Αντιπροσώπων έπειτα από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων, έδωσε το πράσινο φως στο νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ, το οποίο προχώρησε στη Γερουσία, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την εκπνοή του deadline της 5ης Ιουνίου.

    Για τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, σύμφωνα με το CNBC, η ψήφιση του νομοσχεδίου ήταν μία «προσωπική νίκη», όπως δήλωσε ο ίδιος, ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξει ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε, αλλά αυτό είναι η «ευθύνη της διακυβέρνησης».

    Ο Νόμος περί δημοσιονομικής ευθύνης είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του Μακάρθι και του Μπάιντεν, η οποία ουσιαστικά έδωσε στους συντηρητικούς αρκετές νίκες ιδεολογικής πολιτικής με αντάλλαγμα τις ψήφους τους για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους πέρα ​​από τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους και μέχρι το 2025.

    Πιο σημαντικό από όλα είναι ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο, θα αποφευχθεί η πιθανή καταστροφική χρεωκοπία που θα συνέβαινε την επόμενη εβδομάδα αν το Κογκρέσο δεν κατάφερνε να περάσει μέχρι τότε το νομοσχέδιο.

    Σε θετικό έδαφος τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street 

    Η συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ οδήγησε τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street προσυνεδριακά σε θετικό έδαφος, έπειτα από τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας.

    Τα futures του Dow σημειώνουν αυτή την ώρα άνοδο 0,02% στις 32.914,66 μονάδες. Αντιστοίχως, τα futures του S&P κυμαίνονται στις 4.192.12 μονάδες με άνοδο 0,29% και τα futures του Nasdaq κυμαίνονται στις 14.288,74 μονάδες με άνοδο 0,24%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, η Intel, η οποία χθες έκλεισε στο +4,83% (την καλύτερη επίδοση μεταξύ και του συνόλου των μετοχών του S&P 500), προσυνεδριακά αυτή τη στιγμή σημειώνει άνοδο 0,60%, η Verizon Communications βρίσκεται στο +0,22%, ενώ η Salesforce στο -6,52%. Αντίθετα, η 3M, η οποία έκλεισε χθες με τη μεγαλύτερη πτώση στο -2,86%, προσυνεδριακά βρίσκεται στο +0,34%, ενώ η Home Depot στο -0,021% και η Travelers στο +0,17%.

    Όσον αφορά την Nvidia, μία από τις βασικές μετοχές του Nasdaq, που μας απασχολούν ιδιαιτέρως λόγω της ενδεχόμενης κεφαλαιοποίησής της κοντά στο 1 τρισ. δολάρια, μετά τις χθεσινές πιέσεις που δέχθηκε κλείνοντας στο -5,68%, προσυνεδριακά κινείται στο +0,90%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Μετά τον Έλον Μασκ και τον Τζέιμι Ντίμον και ο Mr Louis Vuitton στην Κίνα

    Eurobank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της BNP Paribas στη Βουλγαρία από την Postbank

    Δεν κάνει πίσω η Λαγκάρντ στα επιτόκια – Για διόρθωση στις αγορές προειδοποιεί η ΕΚΤ

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ