• Business

    3Μ: Συμβιβασμός 5,5 δισ. δολάρια για το σκάνδαλο με τις προβληματικές ωτοασπίδες

    • NewsRoom
    Μάικ Ρόμαν, CEO 3Μ

    Μάικ Ρόμαν, CEO 3Μ


    Σε συμβιβασμό ύψους 5,5 δισ. δολαρίων για την διευθέτηση των 300.000 αγωγών εναντίον της, για το σκάνδαλο με την πώληση ελαττωματικών ωτοασπίδων στον αμερικανικό στρατό κατέληξε η  3M, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Οι αναλυτές προέβλεπαν πως η 3M, χωρίς τον συμβιβασμό, θα μπορούσε να καταλήξει να πληρώσει έως και 10 δισ. δολαρίων. Ειδικότερα, οι Αναλυτές της Barclays είχαν υπολογίσει ότι η ενδεχόμενη υποχρέωση αποζημιώσεων της 3M ανερχόταν σε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια, με το Bloomberg Intelligence να την ανεβάζει στα 9,5 δισ.

    Η εταιρεία, μάλιστα, είχε επιχειρήσει να περιορίσει τη ζημιά από την υπόθεση, μέσω μιας τεχνητής πτώχευσης, η οποία ωστόσο κατέρρευσε.

    Η 3M έχει χάσει 10 από τις 16 αρχικές δίκες μέχρι τώρα και της έχει επιδικαστεί να καταβάλλει περισσότερα από 250 εκατ. δολάρια σε πάνω από δώδεκα στρατιωτικούς. Στην τελευταία δικαστική υπόθεση, στη Φλόριντα, διατάχθηκε να πληρώσει 77,5 εκατ. δολάρια αποζημίωση σε βετεράνο του αμερικανικού στρατού, λόγω απώλειες ακοής εξαιτίας των προβληματικών της ωτοασπίδων.

    Στις αγωγές τους, οι στρατιωτικοί ισχυρίζονται πως η 3M γνώριζε πως οι ωτοασπίδες δεν επαρκούσαν για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και πως  απέτυχε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση ή τους χρήστες ή να λάβει μέτρα για να διορθώσει το προϊόν της.

    Διαβάστε επίσης

    3Κ Investment Partners και Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ ενώνουν δυνάμεις στη Διαχείριση Χαρτοφυλακίων

    Έλον Μασκ: Στο εδώλιο η Tesla για το σύστημα Autopilot

    Η MediaMarkt «δίνει τη σκυτάλη» στα νέα καταστήματα Public + home



    ΣΧΟΛΙΑ