• Business

    Morgan Stanley: Γιατί θα συνεχίσει να πέφτει η τιμή στα μεταχειρισμένα Rolex

    • Bloomberg
    ROLEX

    Ρολόι Rolex


    Υψηλά παραμένουν τα αποθέματα σε μεταχειρισμένα πολυτελή ρολόγια, με αποτέλεσμα να πιέζονται προς τα κάτω οι τιμές.

    Σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley σε συνεργασία με τη WatchCharts, οι τιμές για τα περιζήτητα μεταχειρισμένα ρολόγια έχουν κάνει απότομη βουτιά, εξαιτίας της μεγάλης προσφοράς, με τον συνολικό δείκτη αγοράς να έχει υποχωρήσει κατά 5% στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

    Αυτό αφορά τα δημοφιλή μοντέλα των κορυφαίων πολυτελών brands όπως Rolex, Patek Philippe και Audemars Puguet, με τα μεταχειρισμένα τεμάχια, αφού είδαν μία εντυπωσιακή άνοδο το 2021, ακόμα και υψηλότερα από τη λιανική τιμή, σταδιακά χάνουν την αξία τους, στους «πολυσύχναστους» από συλλέκτες ιστοτόπους μεταπώλησης.

    Με την πρωτογενή αγορά να παραμένει ισχυρή και τις τιμές να αυξάνονται, η δευτερογενής ακολουθεί την αντιστρόφως ανάλογη πορεία.

    Μειωμένες οι τιμές δημοφιλών πολυτελών ρολογιών σύμφωνα με τη Morgan Stanley

    Τα κορυφαία πολυτελή ρολόγια είδαν τις τιμές τους να εκτοξεύονται λόγω της ισχυρής ζήτησης, παρά τη χαμηλή προσφορά, με τις λίστες αναμονής να διαρκούν ακόμα και πάνω από ένα χρόνο.

    Και αρκετά εξ’ αυτών διατηρούν αυτό το πλεονέκτημα και στην δευτερογενή αγορά, με την έκθεση της Morgan Stanley να σημειώνει ότι θα επέλθει σταδιακά η μείωση στις τιμές.

    Η Rolex διαθέτει 89 ρολόγια, το 72% του συνόλου των μεταχειρισμένων μοντέλων ρολογιών της που παρακολουθεί η WatchCharts, τα οποία διαπραγματεύονται πάνω από τις λιανικές τιμές. Υπάρχουν 43 μοντέλα ρολογιών της Patek Philippe, ή περίπου το 48% του συνόλου αυτής της μάρκας και 34 μοντέλα της Audemars Piguet ή περίπου το 71% των ρολογιών της που είναι σε premium τιμή σε σχέση με τη λιανική.

    Η Vacheron Constantin έχει 8 μοντέλα, περίπου το 19% των ρολογιών της, που συνεχίζουν να πωλούνται σε υψηλότερη τιμή  σε σχέση με λιανική αγορά, σύμφωνα με την έκθεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Rolex: Βουτιά 31% στη τιμή των μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών

    Κριστιάνο Ρονάλντο: Επενδύει στην αγορά πολυτελών ρολογιών – Aπέκτησε μερίδιο στην πλατφόρμα Chrono24

    Rolex, Cartier, Patek Philippe: Ανακάμπτουν οι εξαγωγές λόγω ζήτησης σε ΗΠΑ και Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ