• Business Of Fashion

    «Ο Κονφορμίστας» στο ντεφιλέ υψηλής ραπτικής του Giorgio Armani

    • NewsRoom


    Για την κολεξιόν του υψηλής ραπτικής Armani Prive άνοιξη 2019, o 84χρονος Giorgio Armani  ανέτρεξε στη δεκαετία του 1930 και στη χρυσή εποχή της art deco.

    To κεντρικό θέμα της κολεξιόν και του ντεφιλέ ήταν “Ο Κονφορμίστας” (1970), το αριστούργημα του βραβευμένου με ‘Οσκαρ σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι που πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Μπερτολούτσι αναμφίβολα θα λάτρευε αυτή την κολεξιόν, έναν σοφό συνδυασμό της ακρίβειας και της αφθονίας, που παρουσίασε ο ιταλός σχεδιαστής χθες βράδυ στα σαλόνια του Hotel d’ Evreux, ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην πλατεία Βαντόμ, στο Παρίσι.

    “Ο Κονφορμίστας”, μια ευαίσθητη ιστορία για τον ξεπεσμό και την προδοσία στη φασιστική Ιταλία, παρουσιάζει μεταξύ άλλων το ταξίδι του μέλιτος ενός εκ των πρωταγωνιστών στο Παρίσι, πριν από τη δολοφονία ενός διανοούμενου αντικαθεστωτικού –η ιδεώδης έμπνευση για την κολεξιόν αυτή.

    Η θρυλική ομορφιά της καλλιτεχνικής διεύθυνσης της ταινίας βρήκε απήχηση στα άψογα κορσάζ και σακάκια του ντεφιλέ. Ο συνδυασμός της μικρής πούλιας και της παγέτας έκαναν τα σύνολα, τις φούστες pencil και τα κοντά σακάκια ιδιαίτερα κομψά και κολακευτικά.

    Οι σιλουέτες λεπτές, καθάριες, αποπνέουν την αισθητική Art deco.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Zoe Apostolou: Το ελληνικό brand που δημιουργήθηκε από γυναίκες και απευθύνεται σε γυναίκες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νάντια Ράπτη: Αποκλειστικά στο mononews η ταλαντούχα σχεδιάστρια που σαρώνει στα social media

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάνος Γερακίνης: Ο άνθρωπος πίσω από τα πιο πρωτότυπα και πολυτελή ελληνικά αρώματα



    ΣΧΟΛΙΑ