• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Μάνος Γερακίνης: Ο άνθρωπος πίσω από τα πιο πρωτότυπα και πολυτελή ελληνικά αρώματα


    Η όσφρηση είναι μια από τις πιο δυνατές και σημαντικές για τον άνθρωπο αισθήσεις, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αναμνήσεις και τα βιώματά μας. Κάθε μυρωδιά, κάθε άρωμα είναι ένα ατέρμονο ταξίδι αισθήσεων. Σκεπτόμενος τα παραπάνω και θέλοντας να δημιουργήσει αρώματα, που να έχουν «αντίκτυπο» και να κρατάνε πολλές ώρες, ο Μάνος Γερακίνης πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τη δική του σειρά αρωμάτων. 

    Ο Μάνος Γερακίνης γεννήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο εξωτερικό, όπου εξειδικεύτηκε στην πολυτέλεια και σήμερα αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα δημιουργικότητας και πρωτοτυπίας. Έχοντας ταξιδέψει σε πολλές χώρες, απ’ όπου συνέλεγε αρώματα, ο Μάνος Γερακίνης ανέκαθεν πίστευε στη «δύναμη» των αρωμάτων. Έτσι, δουλεύοντας αδιάκοπα πήρε τη μεγάλη και τολμηρή απόφαση να δημιουργήσει τα αρώματα Manos Gerakinis. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι δημιουργούνται όχι με γνώμονα το φύλο, αλλά την προσωπικότητα εκείνου που το φορά, με στόχο να γίνει ο πόλος έλξης όσων βρίσκονται γύρω του -γι’ αυτό και τα περισσότερα απευθύνονται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες.

    Ο Μάνος Γερακίνης μίλησε στο mononews.gr για τις μοναδικές του δημιουργίες, αλλά και για τις μυρωδιές που τον χαρακτηρίζουν και τον ταξιδεύουν: 

    Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τα αρώματα;

    Η αγάπη μου για τα αρώματα ξεκίνησε στα ταξίδια μου από όταν ήμουν μικρό παιδί, όπου ξεκίνησα να τα συλλέγω. Τα ενθύμια και οι αναμνήσεις συνδυάζονται στα αρώματα και στη συλλογή μου όπου συνυπάρχουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

    Γιατί αποφασίσατε να δημιουργήσετε το δικό σας brand αρωμάτων;

    Έψαχνα για πολύ καιρό ένα μοναδικό άρωμα που θα γινόταν η υπογραφή μου, αναζητώντας δυο χαρακτηριστικά: διάρκεια και προσωπικότητα. Γι’αυτό και τελικά αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου προσωπικό άρωμα με τη βοήθεια ενός αρωματοποιού. Μετά απο σχεδόν 9 μήνες, δημιουργήσαμε το Sillage Royal, ένα άρωμα έντονο και ανατολίτικο που αφήνει ένα πέπλο μυστηρίου στο πέρασμά του. Ο αντίκτυπος που είχε με παρακίνησε να δημιουργήσω το δικό μου brand και να ονομάσω αυτή τη συλλογή Sillage (ο αντίκτυπος στα γαλλικά).

    Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε ως νέος επιχειρηματίας στο ξεκίνημά σας; Υπάρχει πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας;

    Θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για τις δυσκολίες της επιχειρηματικότητας της σύγχρονης Ελλάδας, εφόσον όλοι τις γνωρίζουμε. Το να επιχειρείς σήμερα σημαίνει να αγαπάς τρελά αυτό που κάνεις, ώστε στο τέλος της ημέρας να ξεχνάς τις δυσκολίες και να γιορτάζεις τα όσα έχεις καταφέρει. Θέλει ψυχή, πίστη, υπομονή και τόλμη ο δρόμος της επιτυχίας.

    Ποια διαδικασία ακολουθείτε για τη δημιουργία και παραγωγή των αρωμάτων;

    Για να είμαστε ακριβείς, εγώ είμαι o Perfume Editor της σειράς αρωμάτων μου. Είμαι εκείνος που έχει την αρχική έμπνευση και εποπτεύει και αποφασίζει για όλα τα στάδια μέχρι την ολοκλήρωση του τελικού προϊόντος. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας στηρίζεται στους εξειδικευμένους ανθρώπους που με πλαισιώνουν. Επιλέγουμε τις καλύτερες σε ποιότητα πρώτες ύλες και τα αρώματα περιέχουν κάποια από τα πιο σπάνια και ακριβά συστατικά της αρωματοποιίας.  Δημιουργούνται σε συνεργασία με αρωματοποιούς –ανάμεσα τους και Έλληνες- στη Γαλλία και είναι όλα εγκεκριμένα και πιστοποιημένα απο τους ευρωπαϊκούς φορείς, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο αυστηρούς στον κόσμο.

    Τι χαρακτηριστικά έχουν τα αρώματά σας και σε ποιους απευθύνονται;

    Τα αρώματά μας απευθύνονται στους άντρες και στις γυναίκες που θέλουν να γίνουν ο πόλος έλξης όσων βρίσκονται γύρω τους. Η ιδιαιτερότητα τους είναι ότι δημιουργούνται όχι με γνώμονα το φύλο, αλλά την προσωπικότητα εκείνου που τα φορά. Γι’αυτό το λόγο η ποιότητα και η διάρκεια αποτελούν σημαντικά αναγνωριστικά τους στοιχεία.

    Από πού αντλείτε έμπνευση;

    Τα πάντα γύρω μας μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Ένας περίπατος , ένα βιβλίο, ένα ταξίδι, ένα καλοκαιρινό βράδυ σε ένα ελληνικό νησί έως και ένας κήπος γεμάτος λουλούδια έχουν όλα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για υπάρχουσες δημιουργίες μου. Το άρωμα που αποτελεί δέηση στην Ελλάδα, είναι το Immortelle, βασισμένο στον ελληνικό αμάραντο και στην ιστορία του που συνδέεται με την αρχαία Ελλάδα και την ομορφιά της ωραίας Ελένης.

    Αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο άρωμα της σειράς Haute Parfums, το οποίο θα περιέχει χρυσό 22 καρατίων. Μιλήστε μας για αυτό το πρωτότυπο και ιδιαίτερο άρωμα.

    Η σειρά Haute Parfums αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας στην αρωματοποιία. Χρησιμοποιούμε τις πιο σπάνιες και ποιοτικές πρώτες ύλες για να φτιάξουμε ένα άρωμα –Extrait de Parfum– και προσθέτουμε χρυσό ο οποίος δημιουργεί μια αίσθηση χρυσού πέπλου στο δέρμα. Αυτά τα αρώματα θα είναι συλλεκτικά και θα είναι υπογεγραμμένα και αριθμημένα για το 2019.

    Αν περιγράφατε τον εαυτό σας με μια μυρωδιά, ποια θα ήταν αυτή;

    Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω αρώματα, ο σκοπός μου ήταν να φτιάξω το ένα και μοναδικό άρωμα που θα με εξέφραζε όσο κανένα άλλο. Μετά όμως από κάποια χρόνια συνειδητοποιώ πως καθένα απο τα αρώματά μου εκφράζει και μια άλλη πτυχή του εαυτού μου: άλλη πιο δυναμική, ή πιο κυρίαρχη, άλλη πιο ευαίσθητη, ή πιο ρομαντική.

    Με ειλικρίνεια όμως θα ομολογήσω πως υπερτερεί ο δυναμισμός και άρα ένα άρωμα ξυλώδες, έντονο που αφήνει μια αίσθηση που να προκαλεί την ανάγκη να το μυρίσεις ξανά, το ίδιο το άρωμα ή αυτόν/αυτήν που το φοράει.

    Συνδυάζετε αναμνήσεις με μυρωδιές; Αν ναι, ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνηση που δεν θα ξεχάσετε ποτέ και με ποια μυρωδιά την έχετε συνδέσει;

    Οι μυρωδιές και οι αναμνήσεις είναι εραστές, λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά μαζί κάνουν θαύματα. Όλα τα χρόνια που ήμουν στο Λονδίνο, για μένα η μυρωδιά της Αθήνας είναι συνυφασμένη με το αγιόκλημα, που μυρίζω έντονα τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη.

    Θα σας πω όμως πως το ίδιο συμβαίνει και με τα αρώματα μου. Το άρωμα Sillage Galant, σε ταξιδεύει σε αραβικές αγορές, στο Καπαλί Τσαρσί στην Κωνσταντινούπολη ή στις αγορές των μπαχαρικών στα Εμιράτα. Όλα τα αρώματά μου είναι γεμάτα εικόνες.

    Τι σχεδιάζετε για το μέλλον και τι θα θέλατε να σας φέρει;

    Είμαι αρκετά φιλόδοξος και εργάζομαι αρκετά σκληρά για να δω τα όνειρά μου να πραγματοποιούνται. Θα ήθελα λοιπόν να δω το brand να ταξιδεύει ακόμη πιο δυναμικά στο εξωτερικό και να αποκτήσει διεθνή αναγνωρισιμότητα. Θα ήθελα επίσης να φτιάξουμε το πρώτο κατάστημα Manos Gerakinis Parfums, στο οποίο να δημιουργούμε μια μοναδική εμπειρία για τον τελικό καταναλωτή όπου θα τον εισάγουμε στη μαγεία της αρωματοποιίας.

    Η σειρά αρωμάτων Manos Gerakinis είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    ΑΘΗΝΑ: Heaven on Earth

    ΚΡΗΤΗ: Elounda Mare Concept store

    ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Comment Boutique, Ambassador Aegean Hotel and Suites

    ΜΥΚΟΝΟΣ: Tyto Boutique, Cavo Tagoο και Apanema Resorts

    Διατίθεται επίσης σε επιλεγμένα καταστήματα αρωμάτων στη Φιλανδία, στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.

    Μπορείτε να τα βρείτε online στo www.ManosGerakinisParfums.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νάντια Ράπτη: Αποκλειστικά στο mononews η ταλαντούχα σχεδιάστρια που σαρώνει στα social media

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέλιος Κουδουνάρης: Ο ονειροπόλος και φουτουριστής σχεδιαστής που επιμένει ελληνικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκπληξη από τη Chanel: Ποιος γνωστός τραγουδιστής θα συνεργαστεί με τον γαλλικό οίκο;



    ΣΧΟΛΙΑ