• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Walton: Η πλουσιότερη οικογένεια του κόσμου πούλησε μετοχές της WalMart αξίας 2,1 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Jim Walton, Alice Walton και Rob Walton


    Τα μέλη της οικογένειας Walton έχουν πουλήσει 16,7 εκατομμύρια μετοχές της Walmart από τις αρχές του έτους, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσοστό τους στην μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής παγκοσμίως, εν μέσω των αγορών ιδίων μετοχών.

    Το Walton Family Holdings Trust πούλησε μετοχές αξίας 430 εκατ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας τις συνολικές πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει η οικογένεια από την 1η Ιανουαρίου 2021 στα 2,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι  ενημερώσεις αφορούν τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό των μελών της δεύτερης γενιάς της οικογένειας, Alice, Rob και Jim Walton.

    Οι Waltons κατέχουν περίπου τις μισές από τις εν κυκλοφορία μετοχές, μέσω ενός καταπιστεύματος και του βασικού επενδυτικού τους οχήματος, Walton Enterprises. Σημειώνεται ότι μετέφεραν στο καταπίστευμα τους 194 εκατ. μετοχές το 2015 -σχεδόν όλες εκ των οποίων πουλήθηκαν στη συνέχεια- και πέρυσι μετέφεραν 415 εκατομμύρια τίτλους επιπλέον.

    Οι πρόσφατες πωλήσεις “συνάδουν με την προσπάθεια της οικογένειας να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ της οικογενειακής και της μη οικογενειακής ιδιοκτησίας της Walmart, αντισταθμίζοντας πιθανές αυξήσεις του ποσοστού κατοχής της με την πάροδο του χρόνου και βοηθώντας στη χρηματοδότηση φιλανθρωπικών εισφορών”, δήλωσε ο Randy Hargrove, εκπρόσωπος της Bentonville, με έδρα το Αρκάνσο.

     Το σχέδιο επαναγοράς μετοχών

    Η Walmart εξαγόρασε μετοχές αξίας 37,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επαναγοράς τίτλων το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η μετοχή κέρδισε 64%. Αυτό συνέβαλε στην αύξηση της συνολικής περιουσίας της οικογένειας στα 216 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, περίπου τα 3/4 των οποίων συνδέονται με τη μετοχή της Walmart.

    Οι επαναγορές οδήγησαν στη μείωση του αριθμού των εν κυκλοφορία μετοχών της Walmart κατά 13%, πράγμα που σημαίνει ότι το μερίδιο των Waltons θα αυξάνονταν πάνω από 50% αν δεν προχωρούσαν σε πωλήσεις. Η Walton Enterprises δεν έχει αποκτήσει κοινές μετοχές, δήλωσε ο Hargrove.

    Σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg, οι βασικοί μέτοχοι των εισηγμένων αμερικανικών εταιρειών έχουν πουλήσει μετοχές αξίας 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αρχές του 2021 έως τον Μάιο.

    Μεταξύ άλλων, ο Jeff Bezos ρευστοποίησε φέτος μετοχές της Amazon αξίας 6,7 δισ. δολαρίων, ενώ ο Leslie Wexner πούλησε μετοχές της L Brands -ιδιοκτήτριας της Victoria’s Secret–  αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ